Matematik

Funktion - om olietank.

12. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)
En olietank har form som en cylinder. Der åbnes for en ventil i bunden af tanken, og olien begynder at løbe ud. Efter t minutter står olien i en højde over bunden, der er givet ved:

f(t)=(-0,19*t+14)^2

hvor f(t) måles i cm.

Beregn højden af olien efter 20 minutter

Bestem, hvor lang tid der går, før olietanken er tom.

Bestemt f'(t)

Bestem f'(20), og forklar, hvad dette tal fortæller om højden af olien.


Håber virkelig nogle kan hjælpe. Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2006 af dnadan (Slettet)

prøv at komme med nogle forslag, så skal vi nok hjælpe dig...

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2006 af sontas (Slettet)

find f(20), sæt f(t) = 0
differentialkvotienten her f'(t) er et udtryk for væksthastigheden.

Svar #3
22. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)

f(t) = (-0,19*t+14)^2
Højden efter 20 min er vel:
f(20)=(-0,19*20+14)^2 = 104,04 cm.

Jeg er så usikker på, hvordan man kommer videre, men skal man ikke kende højden på cylinderen først for at udregne, hvor lang tid der går, før olietanken er tom?

Håber nogle kan svare :)

Svar #4
22. marts 2006 af SaabCabriolet (Slettet)

Slet ikke nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2006 af Madsst (Slettet)

hvis f(t) bestemmer oliehøjden i cylinder må oliehøjden 0 jo være være når f(t)=0. Det er altså den ligning du skal løse...

Skriv et svar til: Funktion - om olietank.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.