Matematik

mat uden hjælpemidler

20. marts 2006 af stumpL (Slettet)
Om en normalfordelt stokastisk variabel X oplyses det, at P(X
og at P(X > eller lig med 12)=0,25.

Bestem middelværdi og spredning for X.

Hvordan gør jeg nu det uden hjælpemidler??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2006 af allan_sim

#0.
Du plotter punkterne ind på normalfordelingspapir og aflæser hhv. middelværdi (my) og middelværdi+spredning (my+sigma).

Heraf kan begge værdier bestemmes.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2006 af allan_sim

#1.
Bemærk at du først skal omskrive P(X>=12)=0,25 til en anden sandsynlighed.....

Svar #3
20. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#2
hvordan omskriver jeg P(X>=12)=0,25 til en anden sandsynlighed?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2006 af allan_sim

#3.
Tja, hvis jeg nu fortæller dig, at du i stedet gerne vil have en sandsynlighed på formen P(X<=12), da det er denne type sandsynlighed, vi kan plotte ind på normalfordelingspapir...

Svar #5
20. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#3
kan jeg godt se..
men P(X>=12)=P(X<=12) man kan da ikke bare vende ulighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2006 af allan_sim

#5.
Nej selvfølgelig ikke, men hvis der er 25% sandsynlighed for at X>=12, for hvor mange procents sandsynlighed er der så for, at X<=12?

Svar #7
20. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#6
hmm... 99,75%??

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2006 af allan_sim

#7.
Knap nok.... P(X>=12) og P(X<=12) er komplementære sandsynligheder, så de skal summe op til 100%. Hvis den ene er 25%, må den anden derfor være 75%.

Svar #9
20. marts 2006 af stumpL (Slettet)

#7
nårh ja...

Skriv et svar til: mat uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.