Kemi

kvantiativ analyse

20. marts 2006 af sortesilass (Slettet)
Håber der er nogen der kan hjælpe med flg:

Man skal undersøge hvor meget natriumbromid og natriumiodid der er i et pulver.
Der afvejes 289 mg af pulveret, som opløses i vand. Ved en titrering finder man frem til, at der skal bruges 24,9mL 0,100M agNO3 for at bundfælde alle Br- og I- efter reaktionsskemaerne:

Ag+(aq) + Br-(aq) --> AgBr(s)

Ag+(aq) + I-(aq) --> AgI(s)

beregn massen af NaBr og massen af NaI i den afvejde mængde hvordan gør man så det?

på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja find først stofmængden af AgNO3:
n(AgNO3)=C*V
så skal du kigge på reaktionsskemaerne, husk dog er der skal bruges 2 AgNO3:
2Ag+(aq) + I-(aq)+ Br-(aq) --> AgI(s)+ AgI(s)
dermed kan du finde stofmængden for Br- or I-
nu da du kender stofmængden og molarmassen er det nemt at finde massen af natriumbromid og natriumiodid

mvh. DnaDan

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hovsa lavede en fejl:
2Ag+(aq) + I-(aq)+ Br-(aq) --> AgI(s)+ AgBr(s)

sådan nu burde den være der:)

Svar #3
20. marts 2006 af sortesilass (Slettet)

Okay.. men du indrager jo slet ikke de 289mg.. de skal jo også indrages i beregningerne. Hvordan vil du gøre det?

Svar #4
20. marts 2006 af sortesilass (Slettet)

jeg tror ikke dine fremgangsmåde passer.. Andre med nogle gode ideer??

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2006 af frodo (Slettet)

n(Br-)+ n(Cl-)=n(AgNO3, forbrugt)
m(NaI)+ m(NaBr)=289mg <=>
n(I-)/M(NaI)+n(Cl-)/M(NaCl)=289mg

to ligninger med to ubekendte

Svar #6
21. marts 2006 af sortesilass (Slettet)

så er jeg en glad igen:)mange tak!

Skriv et svar til: kvantiativ analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.