Kemi

Har en lille kemi opgave, som driller lidt.

21. marts 2006 af Line greve (Slettet)
Hvor mange mmol natriumhydrogencarbonat indeholder 1 ml natriumcarbonat infusionsvæske 84 g/l?
atommasser: Na 23, H1, C12 og O16.

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af 2835 (Slettet)

m(natrium...) = 0,001L*84*10^3 mg/l
= masse i mg

n(natrium...) = masse/Molarmasse

::2835::
http://www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af dnadan (Slettet)

tja... da det er g/l skal du altså lave dette om til mol/l(M) dette gøres ved:
n(1)(NaCO3)=m(NaCO3)/M(NaCO3)
nu kender du koncentrationen og volumen så er det bare at sige:

n(2)(NaCO3)=C(NaCO3)*V(i mL(i dette tilfælde))

Svar #3
21. marts 2006 af Line greve (Slettet)

tak for hjælpen, men det kan ikke passe, da facit skal give 1 mmol.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2006 af dnadan (Slettet)

prøv du nu at bruge fremgangsmåden jeg har skrevet ned... ved hovedregning får jeg nemlig dette til 1mmol

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2006 af dnadan (Slettet)

fejl:
mente selvfølgelig NaHCO3 i stedet for NaCO3....
så alle NaCO3 skal være NaHCO3

undskyld fejlen...(havde dog regnet med det det extra atom, så fremgangsmåden er stadig korrekt)

Skriv et svar til: Har en lille kemi opgave, som driller lidt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.