Matematik
Differential funktioner
16. december 2003 af
SKB85 (Slettet)
Hej...
Jeg har en opgave her, som jeg ikke rigtig kan komme i gang med. Er der nogen, der vil hjælpe?
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring.
I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af den tid t(uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved:
f(t)= 1,00-0,60*0,9^t , t>=0
Gør rede for, at funktionen f er voksende?
Vis, at grafen for f har en asymptote, og bestem en ligning for denne?
Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før effektiviteten er 0,95.
Jeg vil naturligvis ikke have nogen til at regne opgaven (selvom det ville være lækkert), men hvis der var nogle som ville hjælpe mig igang ville det være kanon.
Jeg har en opgave her, som jeg ikke rigtig kan komme i gang med. Er der nogen, der vil hjælpe?
Arbejdsprocesser udføres ofte mere effektivt, efterhånden som udøveren af arbejdet får større erfaring.
I en model for arbejdsprocessers effektivitet gælder, at effektiviteten f(t), som funktion af den tid t(uger) udøveren har været beskæftiget med arbejdet, er givet ved:
f(t)= 1,00-0,60*0,9^t , t>=0
Gør rede for, at funktionen f er voksende?
Vis, at grafen for f har en asymptote, og bestem en ligning for denne?
Hvor længe skal udøveren have været beskæftiget med arbejdet, før effektiviteten er 0,95.
Jeg vil naturligvis ikke have nogen til at regne opgaven (selvom det ville være lækkert), men hvis der var nogle som ville hjælpe mig igang ville det være kanon.
Svar #1
16. december 2003 af erdos (Slettet)
1) Du kan jo bestemme den afledte... Hvis den altid er positiv, så er f altid voksende, jvf. monotonisætningen.
2) Her undersøger du grænseværdierne, t-->uendeligt og t-->0
3) Her sætter du f(t)=0,95
Hjalp det?
Hygge...
2) Her undersøger du grænseværdierne, t-->uendeligt og t-->0
3) Her sætter du f(t)=0,95
Hjalp det?
Hygge...
Svar #2
16. december 2003 af SKB85 (Slettet)
Det var kanon... Tusind tak.
Nu kan jeg sku komme igang, er allerede ved at være færdig med den, tak!
Nu kan jeg sku komme igang, er allerede ved at være færdig med den, tak!
Skriv et svar til: Differential funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
