Matematik
mængder
29. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
er denne opgave lavet rigtigt??
Mængder:
202) A = {1,2,3,4} B = {-2,-1,0,1,2,3} C = {-2,0,2,4,8}
A Ç B = {1,2,3} A È B = {-2,-1,0,1,2,3,4} A Ç C = {2,4}
B Ç C = {-2,0,2} A/B = {4} B/A = {-2.-1,0}
(A Ç B) Ç C = {-2,0,1,2,3,4,6,8} C/A = {-2,0,6,8}
(A È B) Ç C = { -2,0,2,4} ( A Ç B) Ç ( A Ç C) = {2,4}
G
p Q
f.
206)
P = {a,b,c } Q = { d,e,c} Cp = {a,b,c,d,e}
CQ = {a,b,f} C(Cp) = {a,b,c} el p P Ç Q = {c}
P È Q = {a,b,c,d,e} P/Q = {a,b} Q/P = {d,e}
C ( P È Q) = {f} C ( P/Q) = {c,d,e,f} C(Q/P) = {a,b,c,f}
Mængder:
213) A={x Î Z+ x går op i 18} A={1,2,3,6,9,18}
B={a Î Z+ 7 går op i a } B={7,14,21,28,¥}
C={y 3,4 og y er sidelængde i en retvinklet trekant}
C={ 5}
D={b Î Z+ b er et primtal mindre end 20}
D={1,3,5,7,11,13,17,19}
E={x x er et positivt tocifret hele tal}
E={10,11,12….97,98,99}
F={ x x skrives med netop ét ciffer}
F={-9.-8.-7…7,8,9}
216) A={x Î R x^ = 9} A={-3,3}
B={x Î R+ x^ =16} B={4}
C={y Î Z 2y =4 } C={2}
D={y Î R 3y-1=8} D={3}
E={x Î Q x^ =5} E={-2,236067977, 2,236067977}
F={ x Î Z+ 2x+3=1} F= Ø
G={x Î Z x^ Ð15} G={3,1,-1,-3}
H={x Î Z x^ =x} H={1}
I={x Î Z x +3 £ 2} I={-1,-2,-3,-4, ¥}
J={x Î Z 1/2x = 2 ½} J={5}
230) A= [-4;-1[, B= [-2;3] C=]-3;5]
TEGNING AF TALLINJEN
AÇB=[-2;-1[ AÈB =[-4;3] AÇC= ]-3;-1[ A/C= [-4;-3]
BÇC=[-2;-3] eller B B/C=Ø C/B= ]-3.-2[U]3;5}
Mængder:
202) A = {1,2,3,4} B = {-2,-1,0,1,2,3} C = {-2,0,2,4,8}
A Ç B = {1,2,3} A È B = {-2,-1,0,1,2,3,4} A Ç C = {2,4}
B Ç C = {-2,0,2} A/B = {4} B/A = {-2.-1,0}
(A Ç B) Ç C = {-2,0,1,2,3,4,6,8} C/A = {-2,0,6,8}
(A È B) Ç C = { -2,0,2,4} ( A Ç B) Ç ( A Ç C) = {2,4}
G
p Q
f.
206)
P = {a,b,c } Q = { d,e,c} Cp = {a,b,c,d,e}
CQ = {a,b,f} C(Cp) = {a,b,c} el p P Ç Q = {c}
P È Q = {a,b,c,d,e} P/Q = {a,b} Q/P = {d,e}
C ( P È Q) = {f} C ( P/Q) = {c,d,e,f} C(Q/P) = {a,b,c,f}
Mængder:
213) A={x Î Z+ x går op i 18} A={1,2,3,6,9,18}
B={a Î Z+ 7 går op i a } B={7,14,21,28,¥}
C={y 3,4 og y er sidelængde i en retvinklet trekant}
C={ 5}
D={b Î Z+ b er et primtal mindre end 20}
D={1,3,5,7,11,13,17,19}
E={x x er et positivt tocifret hele tal}
E={10,11,12….97,98,99}
F={ x x skrives med netop ét ciffer}
F={-9.-8.-7…7,8,9}
216) A={x Î R x^ = 9} A={-3,3}
B={x Î R+ x^ =16} B={4}
C={y Î Z 2y =4 } C={2}
D={y Î R 3y-1=8} D={3}
E={x Î Q x^ =5} E={-2,236067977, 2,236067977}
F={ x Î Z+ 2x+3=1} F= Ø
G={x Î Z x^ Ð15} G={3,1,-1,-3}
H={x Î Z x^ =x} H={1}
I={x Î Z x +3 £ 2} I={-1,-2,-3,-4, ¥}
J={x Î Z 1/2x = 2 ½} J={5}
230) A= [-4;-1[, B= [-2;3] C=]-3;5]
TEGNING AF TALLINJEN
AÇB=[-2;-1[ AÈB =[-4;3] AÇC= ]-3;-1[ A/C= [-4;-3]
BÇC=[-2;-3] eller B B/C=Ø C/B= ]-3.-2[U]3;5}
Skriv et svar til: mængder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
