Kemi

Reaktioner

25. marts 2006 af Miyagi (Slettet)
Hej,

jeg sidder og har brug for at vide hvordan reaktioner ser ud for disse stoffer (gerne skrevet i formler):

1: (NaCl+H2O), hvor der tilsættes HCl
2: (NaCl+H2O), hvor der tilsættes AgNO3
3: (NaCl+H2O), hvor der tilsættes BaCl2
4: (NaCl+H2O+NH3), hvor der tilsættes NaOH
5: (NaCl+H2O+NH3), hvor der tilsættes Na2SO4

Håber det er forklaring nok..

En kort forklaring til det med NaCl+H20 er at vi har opløst NaCl i vand, ved bare ik helt hvordan jeg ska skrive det.

med NaCl+H2O+NH3 er det fordi at vores saltvandsopløsning (NaCl+H2O) tilsættes noget ammoniak (NH3).

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2006 af dnadan (Slettet)

Først skal du vide, hvilke reaktions typer disse stoffer vil lave:
1 =syrebase reaktion
2= fældnings reaktion
3= fældnings reaktion
4= syrebase reaktion
5= fældnings reaktion

Prøv nu at opskrive reaktionen...

Svar #2
25. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

1: NaCl + HCl -> NaCl + HCl (der sker altså ikke noget?)

2: NaCl + AgNO3 -> AgCl + NaNO3

3: NaCl + BaCl2 -> kan ik se hva der ska ske her, der er jo for mange Cl^- ?

4: NH3 (eller ska reaktionen mellem NaCl og NH3 skrives først?) + NaOH -> den kan jeg heller ikke se

5: NH3 (reaktionen mellem NaCl og NH3 må da skulle skrives først?)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2006 af dnadan (Slettet)

1: syren vil gerne afgive en proton(H+) altså:
NaCl +H2O +HCl -->2Cl- + Na+ + H3O+
2: du mangler lige at skrive enten (s) eller (aq)

de sidste må du lige pudsle lidt med, så vender jeg tilbage...

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2006 af sdj (Slettet)

Den første bliver:

NaCl +H2O +HCl -->2Cl- + Na+ + H3O+


Svar #5
25. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

2: NaCl(aq) + AgNO3(aq) -> AgCl(s) + NaNO3(aq)

3: NaCl + BaCl_2 -> Cl_2 (g) + Ba^2+(aq) + Na^+(aq)

4: NH3 + NaCl + H2O + NaOH -> Det eneste jeg kan se er at der må ske noget med NH3?

5: NH3 + NaCl + H2O + Na2SO4 -> Der kommer intet bundfald, men kan sq ik komme videre med den

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2006 af KemiKasper (Slettet)

1. Der sker ikke noget.

2. ja

3. nej, der sker ikke noget.

4. Der sker heller ikke noget. Det eneste man kan sige er at ligevægten NH3 + H2O <-> NH4+ + OH- skubbes længere til venstre.

5. Der sker ikke noget.

Svar #7
26. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

@#6

Dem hvor der ik sker noget, står der bare det samme på begge sider af -> ik?

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. marts 2006 af frodo (Slettet)

jo, men det er jo en ret underlig reaktionsligning at opskrive. Du kunne jo opskrive ionerne der dannes i opløsningen.

Svar #9
26. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

Det er fordi vi selv har skullet lavet en øvelsesvejledning hvor vi dem der skulle lave den skulle identificerer et ukendt salt (vi valgte NaCl)..

I teorien skal vi så skrive alle relevante ligninger, så skulle lige være helt sikker :)

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. marts 2006 af KemiKasper (Slettet)

Den eneste reaktion der viser noget er din chloridfældning og flere andre ioner giver hvidgult bundfald med Ag(+). Desuden er natrium ikke påvist. Det er dog svært og nemmest er nok at benytte flammeemmision. Her sprøjter man lidt af prøven ind i en flamme hvorved man exciterer sine atomer ("rykker" elektronerne op i et højere energiniveau) og når de falder tilbage til grundtilstanden udsender de lys med en karakteristisk bølgelængde for det enkelte atom. For natrium fås gult lys.
Der findes få tungtopløselige natriumforbindelser, men Na+ kan faktisk fældes som Na[Sb(OH)6] med en svagt basisk opløsning af det mere opløselige K[Sb(OH)6].

Svar #11
26. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

Det med at Na(+) ikke er påvist har vi valgt at løse på den lette måde.. Eleverne får 3 valgmuligheder og et stof (som så er NaCl, men ved de ikke) i disse 3 valgmuligheder indgår K(+) ikke..
For som du selv siger er det ikke let at skille Na(+) og K(+)..

Til det andet:
Dvs den eneste reaktion der er værd at skrive er den med Ag(+)?
Hva med nr 4? der forsvinder ammoniak lugten?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. marts 2006 af KemiKasper (Slettet)

Jeg kan ikke forstå hvad det er i vil med den ammoniak.

Hvorfor vælger I ikke en forbindelse hvor man har mulighed for at detektere både kationen og anionen?

Svar #13
26. marts 2006 af Miyagi (Slettet)

Det er ikke os der har valgt den, vi har fået et skema af vores lære.. som vi skulle lave en vejledning udfra.

Her tilsættes der NaOH til (NaCl(ukendt salt)+H2O+NH3), for at finde ud af om saltet indeholder NH4(+).
Hvis det indeholder NH4(+), forsvinder ammoniak lugten ikke.
Da vi bruger NaCl forsvinder den, så vil bare høre hvordan det skal skrives op

Skriv et svar til: Reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.