Matematik
Hurtig hjælp til at løse ligning!
26. marts 2006 af
Jelly (Slettet)
Hej matematikere,
hvordan løser man ligningen (uden hjælpemidler)
ln(x-1)-2ln(x)=3
jeg har gjort således:
ln(x-1)-2ln(x)=3
ln(x-1)-ln(x^2)=3
ln(x-1/x^2)=3
x-1/x^2=e^3
x-1=e^3*x^2
e^3 * x^2 - x + 1 = 0
Andengradsligning:
d = -1^2 - 4 * e^3 * 1
Da e^3 altid bliver positivt vil gælde at:
d
Derfor er det ingen løsning. Er det rigtigt?
hvordan løser man ligningen (uden hjælpemidler)
ln(x-1)-2ln(x)=3
jeg har gjort således:
ln(x-1)-2ln(x)=3
ln(x-1)-ln(x^2)=3
ln(x-1/x^2)=3
x-1/x^2=e^3
x-1=e^3*x^2
e^3 * x^2 - x + 1 = 0
Andengradsligning:
d = -1^2 - 4 * e^3 * 1
Da e^3 altid bliver positivt vil gælde at:
d
Derfor er det ingen løsning. Er det rigtigt?
Svar #1
26. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)
Ja, det ser helt rigtigt ud. Jeg ved ikke hvad du mener med at e^3 altid vil være positivt? e^3 ER et positivt tal (oplagt) og diskriminanten blir ca. -79 og derfor ingen løsn. Helt rigtigt....
Skriv et svar til: Hurtig hjælp til at løse ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
