Matematik

2 "lette" ligninger

27. marts 2006 af Freud (Slettet)
Hej,
Jeg har lige løst en tons vis af lininger, men disse er dog let problematiske:

a) Her kan jeg ikke forstå hvad jeg gør galt:

444,5 * x^4,567 = 123,5

444,5 - 444,5 * x^4,567 = 123,5 - 444,5

x^4,567 = sqrt(123,5-444,4)

b) Den er bare langt ude:

2x^4 = 2 + log 3

På forhånd tah
Freud

Svar #1
27. marts 2006 af Freud (Slettet)

Jge glemte lige at tilføje prikket over i'et nemlige at:

Ligningerne skal løses for

x > 0

Det gælder for dem begge

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ad a) Når du skal have 444,5 over på "den anden side" så skal du jo dividere med dem (444,5)!
Dvs x er den 4,567'ende rod af (123,5/444,5)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Ad b ) Del 2 over og tag den 4. rod. Løsningen er den positive del af de 2 løsninger..

Svar #4
27. marts 2006 af Freud (Slettet)

#3) FORBIER

Hvordan kan du få to løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis "x i en lige eksponent" skal give et positivt tal, så kan x være både + og minus den tilsvarende rod af det positive tal. Hvis x^4=16 så kan x jo være både +2 og -2!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Der er faktisk 4 løsninger, eftersom det er en ligning af grad 4;

x^4 = 16 =>
x = +/- 2 eller x = +/- 2i

hvor i² = -1.

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

Okai, gør jeg det så rigtigt:

b)

2x^4 = 2 + log 3

(2x^4 / 2) = (2 + log3 / 2)

x^4 = den fjerde rod af log 3
den -fjerde rod af log 3

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

OKAAAIIIIII,

Nu er jeg ude på herrens mark

:(

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2006 af Bjarkee (Slettet)

#6) Kunne du ikke prøve at forklare det lidt nemmere? Bare med et andet eksempel?
Du skal forklare det til mig på samme måde som du vil forklare det til din lillebror.

Helt fra bunden af :D

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7--#8:
Prøv at hold dig til én bruger!

Der gælder, at

2x^4 = 2 + log(3) =>
x^4 = (2 + log(3))/2 = 1 + log(3)/2 =>

x = +/- (1 + log(3)/2)^(1/4) eller
x = +/- i(1 + log(3)/2)^(1/4)

hvor i = (-1)^(1/2).

Svar #11
27. marts 2006 af Freud (Slettet)

Nu kan jeg bedre se hvad du mener, men jeg har lige et lille spørgsmål, hvad er det lige præcis du tænker når du oplyfter til 1/4



Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Jeg tænker ikke på noget specielt -- jeg tager den 4. rod af tallet.

Svar #13
27. marts 2006 af Freud (Slettet)

at tage det fjerde rod af tallet, er det, det samme som at opløfte til 1/4?

Svar #14
27. marts 2006 af Freud (Slettet)

#13) Beskeden vare til #12

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Ja.

Skriv et svar til: 2 "lette" ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.