Matematik
Sin og cos
30. marts 2006 af
nator (Slettet)
Hej jeg har fåeten opgave hvor jeg skal beregne siderne og vinklerne.. Mit problem ligger i, at der er 2 resultater, da en af vinklerne er stumme.
Vink.B 30,8
side.a 98
side.b 71
Mine resultater er
vink.A 44,97
Vink. C 104,23
side. c 134,41
--------------------------------------------
Som sagt der var 2 resultater
Vink.A 135.03
vink.C 14.17
JEg mangler at finde siden c.. jeg aner ikke hvad jeg skal gøre..har i et fforslag??
Mvh nator..håber i forstår noget af det
Vink.B 30,8
side.a 98
side.b 71
Mine resultater er
vink.A 44,97
Vink. C 104,23
side. c 134,41
--------------------------------------------
Som sagt der var 2 resultater
Vink.A 135.03
vink.C 14.17
JEg mangler at finde siden c.. jeg aner ikke hvad jeg skal gøre..har i et fforslag??
Mvh nator..håber i forstår noget af det
Svar #1
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)
hmmm til nr. 1 skal du bruge sinus relationen:
Sin(B)/b = sin(A)/a
og dermed kender du vinkel A, dermed kan du beregne vinkel C ved at sige:
180-A-B
nu skal du bare bruge sinus relationen igen:
c/sin(C) = b/sin/B)
til nr. 2 skal du først bruge cosinus relationen:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C), hvor b er den eneste ubekendte,(hint andengradsligning)
og dermed kan du klare resten af opgaven vha. sinus relationen...
Sin(B)/b = sin(A)/a
og dermed kender du vinkel A, dermed kan du beregne vinkel C ved at sige:
180-A-B
nu skal du bare bruge sinus relationen igen:
c/sin(C) = b/sin/B)
til nr. 2 skal du først bruge cosinus relationen:
c^2=a^2+b^2-2ab*cos(C), hvor b er den eneste ubekendte,(hint andengradsligning)
og dermed kan du klare resten af opgaven vha. sinus relationen...
Svar #2
30. marts 2006 af nator (Slettet)
tak for hjælpen..selvom nr.2 ikke siger mig så meget trods dit "hint" :P
Svar #3
30. marts 2006 af nator (Slettet)
forresten jeg kender tallet b..og har prøvet at indsætte..men det giver ikke det rigtige resultat..som skal være 33,95
Skriv et svar til: Sin og cos
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
