Matematik

værdimængde - lille spørgsmål

30. marts 2006 af hamlet (Slettet)
Er lidt i tvivl mht. værdimængde, - f.eks. i opgavesættet: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-17-1.pdf
(opgave 1, d)
Definitionsmægnden har jeg bestemt til
(-3;5(
Men værdimængden, skal den 2 parantes så også være åben, eller?
altså så VM= (-1; 5(
Er meget i tvivl...

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

det er korrekt at den sidste skal være åben, da punktet ikke tæller med, derfor:
VM=[-1;5[ men må dog indrømme at det er svært at aflæse de rigtige tal...

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2006 af allan_sim

#0.
Da grafen går gennem et punkt, hvis andenkoordinat er lig med 5, og da der ikke er et spring i dette punkt eller et hul i definitionsmængden, så tilhører 5 værdimængden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2006 af dnadan (Slettet)

rettelse:
mit indlæg er forkert... tror bare jeg smutter nu, inden jeg laver alt for meget rav i den... godnat..

Svar #4
30. marts 2006 af hamlet (Slettet)

jamen er VM så = (-1;5) hvor den anden parantes er lukket? betyder det andet at 5 ikke er med?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af allan_sim

#4.
5 er med, så der er parentesen lukket. -1 er derimod ikke med, så der er parentesen åben.

Skriv et svar til: værdimængde - lille spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.