Matematik

Ligning med tre ubekendte

02. april 2006 af Søren_B (Slettet)
Det drejer sig om det sidste delspørgsmål i opgave 4:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/2000-8-1VMH.pdf

Vektor PB er bestemt ved (-10-P1,6-P2,11-P3), og denne vektor prikket med retningsvektoren til linien m må da være lig nul, men det er da en ligning med tre ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2006 af Jeppedyret (Slettet)

løs de to første, som du plejer og sæt ind i den sidste :P?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2006 af Jeppedyret (Slettet)

- altså for at se, om den passer!

Svar #3
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Jeg har jo kun en enkelt ligning med tre ubekendte?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Der er 3 ligninger: x y og z koordinaterne.

Svar #5
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

Ja, men de skal da ikke alle tre nødvendigvis give nul?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Det er rigtigt.

Bestem en ligning for den plan, der går gennem B og har m som normalvektor.

Find derefter skæringspunktet mellem planen og m. Skæringspunktet er P.

Svar #7
02. april 2006 af Søren_B (Slettet)

"Bestem en ligning for den plan, der går gennem B og har m som normalvektor." Her antager jeg, at du benytter m's retningsvektor som normalvektor til planen. Men tak skal du have - din hjælp bliver i høj grad værdsat!

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. april 2006 af mathon

Vektor PB er bestemt ved (-10-P1,6-P2,11-P3), og denne vektor prikket med retningsvektoren til linien m må da være lig nul, men det er da en ligning med tre ubekendte?

ja - men du har parameterudtrykket til hjælp.

jeg vil foretrække udtrykket
[-10-x,6-y,11-z]

prikproduktet mellem vektor [-10-x,6-y,11-z]og retningsvektor [-2,4,1]
giver
2x-4y-z+55=0, men fra m*s parameterfremstilling vides:
x=-1-2s
y=2+4s
z=3+s
der indsat i prikproduktligningen 2x-4y-z+55=0 giver 42-21s=0 <=> s=2, der indsat i parameterfremstillingen for m giver punktet(x,y,z)=(-5,10,5)

Skriv et svar til: Ligning med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.