Matematik

Vækst?

05. april 2006 af figaro8 (Slettet)
jeg har parkens entreindtægter fra 1996/97 = 6604 fra 1997/98 = 9912 fra 1998/99 = 11917 fra 1999/00 = 6950 og fra 2000/01 = 11468.

Vis at stigningen i entreindtægterne i perioden 1996/97 til 2000/01 svarer til en vækst på mellem 14,5% og 15% pr år

Svar #1
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

nogen der kan det

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Sæt 6604 og 11468 ind i rentreformlen
K0=K*(1+r)^n

Svar #3
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

renteformlen ok.. kan du ikke lige sætte tallene ind i formlen, så er det lettere at se hvordan

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

K0 er startværdien
K er slutværdien
n er antal terminer

Svar #5
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hvad er terminer? og hvad er r så

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Terminer er i dette tilfælde antal år 4 og r skal du bestemme

Svar #7
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm jamen hvordan kan jeg bestemme r, hvad står det for

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

r står for rente, her betyder det vækst.

1+r = (11468/6604)^(1/4) = 1,1479

Svar #9
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm men jeg skulle vise at det havde en stigning på 14,5% og 15%

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Når 1+r=1,1479,
så er r=14,79%

Svar #11
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

hmm ok så ja det er da det rigtige svar....

Men når nu skriver 1+r gir det så bare 1??? = (11468/6604)^(1/4)

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. april 2006 af ibibib (Slettet)

Jeg forstår ikke dit spørgsmål

1+r kaldes fremskrivningsfaktoren.

Svar #13
05. april 2006 af figaro8 (Slettet)

never mind har fundet ud af det

Skriv et svar til: Vækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.