Matematik

Hurtig Hjælp - paraler og tangenter

06. april 2006 af LosingElmo (Slettet)
Hej
Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:
Parablen: Y = x^2 + 6x + 4 har en tangent hvor jeg har fået høldningskoefficienten til 5 (fra forrige opgave). Jeg skal derefter bestemme koordinatsættet til røringspunktet for tangenten.

Men ved ikke hvordan jeg skal gribe denne opgave an, nogle der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2006 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen
f'(x)=5

Svar #2
06. april 2006 af LosingElmo (Slettet)

Okay det har jeg gjort, har fået det til at give -4. Men hvordan finder jeg så den anden koordinat?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2006 af iB (Slettet)

Brug at Y=f(x) (dvs sæt x=-4 ind i din ligning for parabelen)

Svar #4
07. april 2006 af LosingElmo (Slettet)

det var ret faktisk også det jeg ville have gjort, men var ikke sikker på det var rigtigt. Så mange tak

Svar #5
07. april 2006 af LosingElmo (Slettet)

Nogen der så ved hvordan man beregner afstanden mellem de to tangenter: punktet (-4,-36) og 5x-16
Har prøvet at bruge afstandsformlen men dette giver blot nul, kan det passe?

Svar #6
07. april 2006 af LosingElmo (Slettet)

Nogen der så ved hvordan man beregner afstanden mellem de to tangenter: punktet (-4,-36) og 5x-16
Har prøvet at bruge afstandsformlen men dette giver blot nul, kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2006 af Anotte (Slettet)

brug dist formlen

Skriv et svar til: Hurtig Hjælp - paraler og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.