Matematik
Omkostninger, sin/cos og grafregneren
14. april 2006 af
Peter_F (Slettet)
Hej
Jeg ved godt at denne opgave har været oppe at vende før, men i de respektive tråde fandt jeg ikke det svar jeg søgte.
o(x)=17x+100cos(0,16x)+150, xE[0;30].
Jeg har bestemt til o'(x)=17-16sin(0,16x) og har gjort rede for at o(x) er en vokesende funktion. Så langt så godt.
Her opstår mit problem så: Der findes netop én værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne o(x)/x er lig grænseomkostningerne o'(x). Benyt grafregneren til at bestemme denne værdi af x.
De to grafer har ingen skæring når der regnes i grader, men har ét med radianer i intervallet [0;30], men men men.
o'(10)=17-16sin(0,16*10)=1,007 (radianer, regnet på lommeregneren)
o'(10)=0,07 (radianer, grafregnerens dy/dx-funktion).
Jeg kan ikke se hvorfor det giver noget forskelligt. Hvordan skal den løses?
På forhånd tak.
Jeg ved godt at denne opgave har været oppe at vende før, men i de respektive tråde fandt jeg ikke det svar jeg søgte.
o(x)=17x+100cos(0,16x)+150, xE[0;30].
Jeg har bestemt til o'(x)=17-16sin(0,16x) og har gjort rede for at o(x) er en vokesende funktion. Så langt så godt.
Her opstår mit problem så: Der findes netop én værdi af x, for hvilken enhedsomkostningerne o(x)/x er lig grænseomkostningerne o'(x). Benyt grafregneren til at bestemme denne værdi af x.
De to grafer har ingen skæring når der regnes i grader, men har ét med radianer i intervallet [0;30], men men men.
o'(10)=17-16sin(0,16*10)=1,007 (radianer, regnet på lommeregneren)
o'(10)=0,07 (radianer, grafregnerens dy/dx-funktion).
Jeg kan ikke se hvorfor det giver noget forskelligt. Hvordan skal den løses?
På forhånd tak.
Svar #1
14. april 2006 af ibibib (Slettet)
Skæringspunktet mewllem o(x)/x og o'(x) får min grafregner (som er gammel) til 20,609576.
Det passer vel også fint med grafen for o(x).
Det passer vel også fint med grafen for o(x).
Svar #2
14. april 2006 af Peter_F (Slettet)
Ja, det får jeg også, men hvordan hænger det sidste så sammen? Det giver jo vidt forskellige resultater...
Svar #3
14. april 2006 af Peter_F (Slettet)
Ja ok, mig der tåger! Jeg bruger dy/dx-funktionen på den differentierede funktion, som jeg har indtastet i grafregneren. Undskyld hvis jeg har brugt din/jeres tid.
Skriv et svar til: Omkostninger, sin/cos og grafregneren
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
