Matematik

Lidt hjælp søges

17. april 2006 af Liv2004 (Slettet)
Hej!
er der nogen der kan hjælpe mig med at lave a og b i opgave 1.

Jeg aner ikke hvordan jeg kan komme igang. Man kender ikke vektor b til at finde projektionen og derefter længden af den. Og jeg ved ikke hvordan jeg så kan finde a bagefter. C og d kan jeg godt finde ud af hvis der er nogen der kan hjælpe mig med de to så jeg kan komme igang.

på forhånd tak

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/med0181.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Længden af projektionen af vektor a på vektor b er
a·b/|b| = 2/3.
Det følger af at
a på b = a·b/|b|²*b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

a·v = a·(4a+5b) osv.

Bemærk at i denne type opgaver kan du ikke bestemme koordinatsættet til hverken a eller b.

Svar #3
17. april 2006 af Liv2004 (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvordan du kommer frem til at længden af projektionen af a på b er 2/3.

du bruger den normale formel ikke?
a på b = a·b/|b|^2*b.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja, og du kan forkorte pga længdestregerne:

|a på b| = |a·b/|b|^2*b| =
|a·b|/|b|^2*|b| = |a·b|/|b| = 2/3

Svar #5
19. april 2006 af Liv2004 (Slettet)

lal = 7 , lbl=3 , og a*b=2

|a på b| = |a·b/|b|^2*b| =
|a·b|/|b|^2*|b| = |a·b|/|b| = 2/3

a`s koordinater kan så findes på følgende måde ik:

a= (2/3 , sqrt(7^2 - (2/3)^2)

hvis ikke kender du så en anden måde?



Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke besteme koordinatsættet til vektorerne i denne type opgaver. Der er mange muligheder.

Den du nævner er af de mange muligheder, men du har forudsat at vektor b har koordinaterne (3,0).

Skriv et svar til: Lidt hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.