Matematik
En funktion
20. april 2006 af
PN (Slettet)
Jeg har lige to opgaver, som jeg virkleig ønsker hurtigt hjælp til, da jeg skal aflevre dem i morgen!.. J mangler kun 2 opgaver til en perfekt aflevering. Håber i kan hjælpe mig!
1)
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (x-1)kvadratrod(49 – x^2)
- Bestem monotoniforholdene for f
- bestem værdimængden for f
Der findes netop 2 punkter på grafen for f, i hvilke tangenten til grafen for f har hældningskoefficient kvadratrod af 6 dividerer med 3
- Bestem førstekoordinaten til hvert af disse punkter.
2)
I et koordinatsystem er en parabel p bestemt ved ligningen:
y = x^2 - 8x + 15
- Beregn koordinatsættet til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen, og beregn koordinatsættet til parablens toppunkt.
En familie af linjer l er bestemt ved ligningen:
y = ax - (4a + 2)
-Bestem de værdier af a, for hvilke parablen p og linjen l har netop ét punkt fælles.
DEr findes netop to værdier af a, for hvilke afstanden fra punktet P(2,3)til linjen l er lig med 4.
- Bestem disse to værdier af a
Håber i kan hjælpe, i hvert fald me nogle af opgaverne. J er selv fuld i gang med at svide for at få dem lavet.. :(
1)
En funktion f er bestemt ved
f(x)= (x-1)kvadratrod(49 – x^2)
- Bestem monotoniforholdene for f
- bestem værdimængden for f
Der findes netop 2 punkter på grafen for f, i hvilke tangenten til grafen for f har hældningskoefficient kvadratrod af 6 dividerer med 3
- Bestem førstekoordinaten til hvert af disse punkter.
2)
I et koordinatsystem er en parabel p bestemt ved ligningen:
y = x^2 - 8x + 15
- Beregn koordinatsættet til hvert af parablens skæringspunkter med førsteaksen, og beregn koordinatsættet til parablens toppunkt.
En familie af linjer l er bestemt ved ligningen:
y = ax - (4a + 2)
-Bestem de værdier af a, for hvilke parablen p og linjen l har netop ét punkt fælles.
DEr findes netop to værdier af a, for hvilke afstanden fra punktet P(2,3)til linjen l er lig med 4.
- Bestem disse to værdier af a
Håber i kan hjælpe, i hvert fald me nogle af opgaverne. J er selv fuld i gang med at svide for at få dem lavet.. :(
Skriv et svar til: En funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
