Matematik

sandsynlighedsregning, terninge kast

22. april 2006 af sundancekid (Slettet)
Jeg sidder fuldkommen fast i den her sandsynligheds opgave:

En symmetrisk terning kastes 10 gange.
Bestem sandsynligheden for at få mindst 3 seksere?

Jeg ved godt at chancen for en 6'er per slag er 1/6. Men jeg kan ikke finde ud af hvad jeg ska gøre når der skal være mindst 3 6'ere.
Nogen derude der vil gi en hånd?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Du skal regne SS for 3 6'ere, 4 6'ere, 5 6'ere osv. op til 10 6'ere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Ja, og dem skal du så addere (glemte jeg at skrive.)

Svar #3
22. april 2006 af sundancekid (Slettet)

Hvordan finder jeg ss for dem?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Du bruger:
P(X=q) = K(n,q)*q^p*(1-p)^(n-q), da der er en hændelse (at få en 6'er) og en komplementærhændelse (ikke 6’er).

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Ja, den hedder:
P(X=q) = K(n,q)* p^q*(1-p)^(n-q)

Beklager vildledelsen. Du har vel selv formlen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Her er et eksempel, hvor der er 5 6'ere:

P(X=5)= (10!/(5!*(10-5)!)*(1/6)^5*(1-1/6)^(10-5)

Og sådan gør du 3>=X= er større eller lig med)

Svar #7
22. april 2006 af sundancekid (Slettet)

okay, så altså q= 3/4/5/6/7/8/9/10
n = 10
P(X=3) = K(10,3)* (1/6)^3*(1-(1/6))^(10-3)
+
P(X=4) = K(10,4)* (1/6)^3*(1-(1/6))^(10-4)
+

etc

Er det rigtigt forstået?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2006 af proppistol (Slettet)

Jep.

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning, terninge kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.