Matematik

Hjælp til en funktion

23. april 2006 af stine86 (Slettet)
Hey.. Funktioner er ik lige min stærkeste side, så håber nogle vil hjælpe mig med denne...

f(x)=(8x)/(e^x) Tror det er sån den skrives :)

Jeg skal finde f´(x)

og løse ligningen:

(8x)/(e^x)=2x

Desuden skal jeg finde monotoniforhld og maksimum for f.. Men tror jeg har okay styr på det.

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt brøkreglen

(f/g)'(x)=(f'(x)g(x)-f(x)g'(x))/f(x)²

Svar #2
23. april 2006 af stine86 (Slettet)

Takker :)

men kan du så fortælle mig hva den afledet funktion for e^x er???

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

f' for e^x = e^x

og formlem hedder ikk divideret med f(x)^2 men g(x)^2

Svar #4
23. april 2006 af stine86 (Slettet)

Sorry jeg er virkelig dum til det her..

jeg har indsat tallene i formlen..

f´(x)=2*e^x-8x*e^x/(e^x)^2

Man kan simpelthen ikke komme videre når den dumme e^x er med :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2006 af Madsst (Slettet)

Går ud fra at det er f'(x)=0 du skal løse. Hvis det skal være 0 må tælleren være lig nul, såeh:
2e^x-8xe^x=2e^x(1-4x)=0, og da e^x er større end nul for alle x må 1=4x <=>
x=1/4

Svar #6
23. april 2006 af stine86 (Slettet)

Sorry nej.. det er ik f`(x)=0 jeg skal løse..

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2006 af Madsst (Slettet)

Hvad er det så? Ville være smart at skrive :)

Svar #8
23. april 2006 af stine86 (Slettet)

Det har jeg skam også :)

Jeg har denne funktion: f(x)=(8x)/(e^x)

Og skal bestemme f`(x)

Monotoniforhold og maksimum for f.

Og løse ligningen: (8x)/(e^x)=2x

Mere har jeg ik fået at vide :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2006 af Anotte (Slettet)

løs den da på grafregneren det er da det næmmeste, først finder du hvornår f'= 0 og så ganges den x'værdi med 2 og så finder du skæringen mellem 2x og f'(x)
det giver ikke et særlig pænt tal

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2006 af Madsst (Slettet)

okay, men for at finde monotoniforhold skal du jo så også bestemme f'(x)=0.

8x/e^x=2x <=> e^x=4 <=> x=ln4

maksimum finder du ved at bestemme monotoni for f, men da der kun var et ekstremumspunkt er det nok det.

Svar #11
23. april 2006 af stine86 (Slettet)

Jeg takker for jeres hjælp :)

Skriv et svar til: Hjælp til en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.