Kemi

Fluor og nogle af dets forbindelser

05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Er der nogen der har lavet denne opgave, eller ved hvordan man skal gøre? Er en opgave fra kemiolympiaden....

Når 0,657 g A reagerer fuldstændigt med 0,380 g difluor ved 673 K dannes der en fast forbindelse B
Bestem formlen for B og opskriv reaktionsskeamet for dannelse af B

Jeg har fundet, at M for A = 131,39 g/mol

Hvordan kommer jeg videre...please hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

øjeblik - har ik lige tid... svarer på det om en halv times tid

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

Først udregner du hvormange mol diflour der er:

0,380g/19,00g/mol = 0,020 mol

Nu kender jeg ikke flere oplysninger end dem du giver (ved du mere?), men et stof der har den molare masse 131,39 er xenon. Selvom det er en ædelgas kan det reagere med det stærkt elektronegative flour. Vi finder stofmængden af xenon:

0,657g/131,39g/mol = 0,00500 mol

Forholdet er så:

0,020/0,0050 = 4

Derfor fås formlen: XeF4 (xenontriflourid)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

øhhh xenontetraflourid selvfølgelig :s

Svar #4
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Tak skal du ha´. Har du lyst til at hjælpe mig med den her også?

Forbindelsen D kan dannes når en blanding af A og difluor belyses med UV-lys, Et mol D reagerer fuldstændigt med dihydrogen ved 673 K, hvis produkterne opløses så meget som muligt i vand, kan den dannede opløsning netop neutraliseres med to mol natriumhydroxid
Opskriv reaktionsskemaerne for reaktionen mellem A og difluor og for reaktionen mellem D og dihydrogen

Jeg kan slet ikke finde ud af de her opgaver med A-stoffer o.s.v.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

er A det samme stof som i den anden opgave???

Svar #6
05. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Ja, A er det samme stof

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)

jeg skal lige forstå dig ret - er det et molekyle dihydrogen pr. molekyle A???

Svar #8
06. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker, men det tror jeg nok.

Svar #9
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig? Plz!

Svar #10
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Er der ingen der gider være sød? :)

Svar #11
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Slet ingen som kan hjælpe mig?? Jeg er desperat :(

Skriv et svar til: Fluor og nogle af dets forbindelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.