Matematik

Forskrift for eksponentiel udvikling

03. maj 2006 af MichaelMH (Slettet)
Hej

Vi fik i dag stillet denne opgave af vores lærer:

Om den eksponentielle udvikling f(x) gælder, at f(0)=½ og f(-2)=1/18

Hvordan beregner man forskriften :S B får man jo opgivet til at være 0.5, da f(0)=0.5

Har selv fundet A vha. denne formel: x2-x1(kvadratrod)y2/y1. Der får jeg 1.64299.

Men når jeg så indtaster det i lommeregneren med -2 som x værdi, så bliver y ikke 1/18.

Hvad er det jeg har misforstået?

På forhånd mange tak og undskyld alt det skriveri :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2006 af Guruen (Slettet)


du har nu to punkter, da f(x)=y som bekendt har du både x og y for to punkter:
P1(0,½) p2(-2,(1/18))

a findes vha formlen, der gælder for eksponentielle udviklinger:

a= x2-x1sqr(y2/y1)

altså¨den x2-x1'e rod af y2/y1
og da
f(x)=b*a^x go en eksp. funkt. kan du let finde b ved at indsætte et punkt.. med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2006 af Chimer (Slettet)

Har selv fundet A vha. denne formel: x2-x1(kvadratrod)y2/y1. Der får jeg 1.64299.

Der har du lavet en fejl, jeg får a til at være 3 når jeg bruge din formel, og det bliver 1/18 når jeg sætter x til -2.

Så det må være en lille skrive fejl et eller andet sted :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2006 af Guruen (Slettet)

nej enj..
det bar netop det du skrev der, som jeg prøvede a skrive.. (hvis altså der IKKE står gange mellem x2-x1 og kvadratroden).. præcis det jeg ville ha dig til..

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2006 af Guruen (Slettet)

hmm.. du skal altså bruge min formel og få a til a være tre.. for så bliver y=1/!8 for x=-2

Svar #5
03. maj 2006 af MichaelMH (Slettet)

Ahhh, ok. Så var jeg altså ikke helt på vildspor ;) Så må det bare være fordi jeg ikke han finde ud af at indtaste x2-x1sqr(y2/y1)på lommeregneren.

Næ hov, nu kom.

Tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Forskrift for eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.