Matematik

Funktion

04. maj 2006 af kaad87 (Slettet)
Jeg er blank hvordan man gøre dette?

Funktionen h er givet ved forskriften
h(x)= 0,5•sin(2x + pi)
a) Beregn størsteværdien og mindsteværdien for h.
b) Gør rede for at h er aftagende i intervallet

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Det kan man først svare på, når du skriver intervallet.

Svar #2
04. maj 2006 af kaad87 (Slettet)

[0:pi]

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2006 af js (Slettet)

Hej

opgave a

Du ved altså at værdien d = 0

a værdien = ½

Dvs. der ligger faktisk ikke det store regnestykke i opgave a.

Svaret på a'eren er dermed ymax= ½ ymin = -½

Tror Jeg

Men B'eren er jeg blank i kyck, desværre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem differentialkvotienten og de lokale ekstremum.

a) Når du sammerligner med værdien i endepunkterne (0 og pi) har du størsteværdien og mindsteværdien for h.

b) Da f'(x)<0 i intervallet er f aftagende.

Svar #5
04. maj 2006 af kaad87 (Slettet)

det fatter jeg ik det der?!?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det er jo trist for dig, kan man så konstatere.

Svar #7
04. maj 2006 af kaad87 (Slettet)

gid jeg var lige så sej som dig!

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2006 af Wutz (Slettet)

#6 prøv at forklar ham det så!

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2006 af js (Slettet)

Heej lektieguru or whatever. Du er godt nok ringe til at lave hjemmesider.
Hvad med at du lige forklarer kaad det regnestykke, når du kan spille så hellig.

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. maj 2006 af mathon

h(x)= 0,5•sin(2x + pi)


du skal bruge h'(x). Find først den!

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Tak for den konstruktive kritik.


#7 og #8:
Hvis man nu fik at vide, hvor problemet lå, så kunne vi sikkert godt hjælpe, men et indlæg som #5 kan jo ikke bruges til et klap.

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2006 af Signe2000 (Slettet)

Hej

Prøv at diffenrentiere h(x).
Dvs. finde h'(x). Denne skal du så sætte lig med 0 for at finde ekstremumssteder og derefter isolere x.
I disse punkter er der så enten største- eller mindsteværdi. Find ud af i hvilket af de punkter der er min eller max ved at indsætte værdierne for x i h(x).

Jeg er ikke sikker på, hvordan du skal kunne lave den sidste del af opgaven, for når jeg indtegner funktionen på min lommeregner, er den både aftagende og stigende i intervallet [0;pi]



Brugbart svar (0)

Svar #13
04. maj 2006 af js (Slettet)

Vedr. Dominik Hasek.

Citat Dominik Hasek: "Jeg studerer nu matematik ved Institut for Matematiske Fag"
JS Siger så vis det dog. Du kan jo ikke engang finde ud af dette regnestykke.

Domino Hasek, er det dit navn?

Brugbart svar (0)

Svar #14
04. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Det er rigtigt, jeg aner slet ikke hvordan man skal regne opgaven ... Hør nu her, klaphat! Jeg skal jo ikke lave opgaven for vedkommende, og en intetsigende kommentar som #5 kan jo ikke brues til at komme videre, når vi ikke får at vide hvad det er der volder problemer.

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. maj 2006 af js (Slettet)

Hvis du nu laver udregningerne, samtidigt med at du forklarer, hvordan du kommer frem til det, så kan det jo være knægten, lærer noget af dig.

Hvilket jo må være en dejlig følelse at have..

Jeg ville gerne hjælpe ham, men jeg er desværre ikke lige så klog som dig Dominik Hasek...

Brugbart svar (0)

Svar #16
04. maj 2006 af mathon

kaad87 arbejder du stadig med opgaven?

Svar #17
04. maj 2006 af kaad87 (Slettet)

har fået hjælp at en anden:) men tak:)

p.s. js du er sej :p eller?:)

Brugbart svar (0)

Svar #18
04. maj 2006 af js (Slettet)

Du er også sej Kaad, meget sej..

Brugbart svar (0)

Svar #19
04. maj 2006 af Duffy

Funktionen h er givet ved forskriften
h(x)= 1/2*sin(2x + pi) , [0;pi]
a) Beregn størsteværdien og mindsteværdien for h.
b) Gør rede for at h er aftagende i intervallet


a)

h(x)= 1/2•sin(2x + pi)

-------------------------

h’(x)= -cos(2x)

h’(x)= 0

-cos(2x) = 0

2x = pi/2 v 2x = 3pi/2

x = pi/4 v x = 3pi/4




h(x)= 1/2•sin(2*pi/4 + pi) =

1/2•sin(6*pi/4) = - 1/2



h(x)= 1/2•sin(2*3pi/4 + pi) =

1/2•sin(10*pi/4) = 1/2


b) UMULIGT!

h er ikke aftagende i intervallet [0;pi]



Duffy

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.