Kemi
syre-base opgaver
07. januar 2004 af
SP anonym (Slettet)
Jg håber der er nogen som kan hjælpe mig med disse opgaver. De er til i morgen...
1. Hvorfor er der grænser for hvor lav og hvor høj en pH-værdi kan blive? Hvorfor kan den f. eks. ikke blive -2 eller 16?
2. Hvad mener man når man siger at man anvender "stærk eddikesyre" til at fjerne kalkpletter?
3. En opløsning af HCl i vand har pH=2,3. Hvad bliver pH-værdien hvis man tilsætter 75mL rent vand til 25mL af denne opløsning?
4. Hvad er [H3O+] i 1,0*10 i -4M H2SO4? Hvad er opløsningens pH?
5. Hvilken koncentration skal en HCl-opløsning have for at den får pH=3,38?
6. Husholdningseddike er en 4,8masse% opløsning af eddikesyre i vand. Beregn pH(densiteten sættes til 1,0g/mL)
7. 2,54g NH4Cl opløses i vand og der fyldes op med vand så opløsningens volumen bliver 500mL. Beregn pH i den færdige blanding.
8. Ved 25 grader celcius kan der opløses 0,13g Ca(OH)2 i 100mL vand. Beregn pH i den mættede opløsning.
1. Hvorfor er der grænser for hvor lav og hvor høj en pH-værdi kan blive? Hvorfor kan den f. eks. ikke blive -2 eller 16?
2. Hvad mener man når man siger at man anvender "stærk eddikesyre" til at fjerne kalkpletter?
3. En opløsning af HCl i vand har pH=2,3. Hvad bliver pH-værdien hvis man tilsætter 75mL rent vand til 25mL af denne opløsning?
4. Hvad er [H3O+] i 1,0*10 i -4M H2SO4? Hvad er opløsningens pH?
5. Hvilken koncentration skal en HCl-opløsning have for at den får pH=3,38?
6. Husholdningseddike er en 4,8masse% opløsning af eddikesyre i vand. Beregn pH(densiteten sættes til 1,0g/mL)
7. 2,54g NH4Cl opløses i vand og der fyldes op med vand så opløsningens volumen bliver 500mL. Beregn pH i den færdige blanding.
8. Ved 25 grader celcius kan der opløses 0,13g Ca(OH)2 i 100mL vand. Beregn pH i den mættede opløsning.
Svar #1
07. januar 2004 af KemiKasper (Slettet)
der er ellers en del - det vil vi ikke lave!!! Du må prøve selv og så spørge om hjælp :)
Skriv et svar til: syre-base opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
