Matematik

cirkel på lommeregnen

14. maj 2006 af Alima (Slettet)
Kan man tegne en cirkel på lommeregneren? Jeg har en Voyage 200

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2006 af flys (Slettet)

http://college.hmco.com/mathematics/larson/precalculus_aga/4e/students/gtg/prgti92gtg.pdf

ja - se denne pdf vejledning, det gøres simpelthen ved at tegne den i småbidder - 2 halvcirkler -
y1= sqr(r^2-x^2) og
y2= - sqr(r^2-x^2)
vh
finn

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2006 af mathon

eller i parameterfremstilling
for t E [0;2pi[
x=c1+r*cos(t)
y=c2+r*sin(t)

Svar #3
14. maj 2006 af Alima (Slettet)

det var da herligt. mange tak for tippet.

Svar #4
14. maj 2006 af Alima (Slettet)

#2

Hvordan gøres dette?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2006 af mathon

nu kender jeg ikke din type regnemaskine. Men det kræver naturligvis at den har et MENUtilvalg, der hedder parameterfunktioner, således at den kan håndtere både 1.koordinaten og 2.koordinaten som en funktion af t.

Svar #6
14. maj 2006 af Alima (Slettet)

Jeg har en Voyage 200, hvis det siger dig noget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2006 af allan_sim

#6.
Alternativt kan du blot skrive

circle 8,4,2

hvis du eksempelvis vil tegne cirklen med centrum i (8,4) og radius 2. Du kan også finde circle-kommandoen i catalog.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2006 af mathon

Hvem i dette FORUM har kendskab til, om regnemaskinen Voyage 200 har MENU-valget parameterfunktioner?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2006 af mathon

det kunne tyde på at være løst med #7's indlæg.

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2006 af allan_sim

#4+#8.

Jamen det har den da.
Vælg "Mode" og under "Graph" vælges "Parametric" i stedet for "Function"...

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2006 af mathon

...se så at blive lidt klogere på din egen regnemaskine.......

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2006 af Stina05 (Slettet)

#7
Hvor skriver man "circle 8,4,2?

Svar #13
15. maj 2006 af Alima (Slettet)

#10
Mange tak for det. Det er altid brugbart at vide lidt mere om ens lommeregner.

#11
Jeg prøver så sandelig også at blive bedre, men grunden til at jeg spørger om de ting her er fordi jeg ikke har kunnet finde svar i brugsanvisninger.

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. maj 2006 af allan_sim

#12.
Samme sted som du ellers udfører dine regnerier.

Svar #15
15. maj 2006 af Alima (Slettet)

Jeg vil tillade mig at stille endnu et spørgsmål..
Kan man vha lommeregneren bestemme vinklen mellem to linier? to vektorer?

Brugbart svar (0)

Svar #16
15. maj 2006 af mathon

har du to vektorer, kan maskinen beregne den tilsvarende enhedsvektor.

du ta'r prik-produktet af de to enhedsvektorer (skalarproduktet).

den taqlværdi ta'r du cos^-1 af og du har vinklen, hvis maskinen er i degree-mode.

Svar #17
15. maj 2006 af Alima (Slettet)

#16
Hvordan får man maskinen til at beregne enhedsvektoren ud?

Skriv et svar til: cirkel på lommeregnen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.