Matematik

Lille funktionsopgave

16. maj 2006 af Zir (Slettet)
HEy!

Sidder med følgende:

f(x)=e^kx * x^-k
hvor k er et positivt tal.

- Gør rede for, at f har minimum for x=1


Hvordan løser jeg den?

På fohånd TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2006 af DGMadsen (Slettet)

Du skal differantiere den og finde en løsning på den ligning du kommer frem til. Så skulle du meget gerne se, at en løsning er 1.

Svar #2
16. maj 2006 af Zir (Slettet)

Jeg ved jo ikke hvad k er?

Hva gør jeg der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af DGMadsen (Slettet)

Det betyder bare at det passer, uanset hvilket positivt tal du sætter ind.

Du behøver ikke k for at kunne differentiere.

f'(x) = ((e^kx * k)(x^-k))+((e^kx)(-kx^k-1))

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2006 af DGMadsen (Slettet)

Gå evt. ind og se på hvad der sker, hvis k bliver meget lille, eller ligefrem positiv.

Svar #5
17. maj 2006 af Zir (Slettet)

Når jeg så har differentieret, hvordan løser jeg den så? Skal jeg løse den mht. k?

Skriv et svar til: Lille funktionsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.