Matematik

Hjælp til to opgaver!

16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)
Har brug for lidt hjælp til disse to opgaver:

1. Bestem den procentvise nedgang i antal enheder, når prisen forhøjes med 20%?

Hvor f(x) = 1195,9 * x^-0,84

2. Bestem x, så f(x) = 100?

Hvor f(x) = 1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x))

Gerne forklaringer så jeg kan komme til at forstå det! :)

Svar #1
16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Er der ikke lidt hjælp til mig! Er virkelig på bar bund her! Det er de eneste to opgaver jeg mangler!

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2006 af mathon

100=1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x)) 0g løs ligningen med hensyn til x.

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2006 af ibibib (Slettet)

1. Hvad står x og f(x) for?

2. Løs ligningen
1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x)) = 100

Svar #4
16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Okay, det prøver jeg så lige! :)

Men det er også mere den anden hvor problemerne mest ligger! Hvad vil i foreslå jeg skal gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2006 af ibibib (Slettet)

#4
Svare på hvad x og f(x) står for :)

Svar #6
16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Øhm, er ikke helt sikker på hvad du mener. Gider du forklare? :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. maj 2006 af ibibib (Slettet)

Du har ikke skrevet hele opgaven. Den kan ikke besvares før du skriver om x står for antal enheder eller pris.

Svar #8
16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Arh, okay! x står for antal enheder! :)

Har lavet den anden nu! Ser det her fornuftigt ud?

100 = 1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x)) <=>
100 = 1000 / 5 * (0,91393)^x + 1 <=>
100 * (5 * (0,91393)^x + 1) = 1000 <=>
5 * (0,91393)^x + 1 = 10 <=>
5 * (0,91393)^x = 9 <=>
(0,91393)^x = 1,8 <=>
x * log(0,91393) = log(1,8) <=>
x = log(1,8) / log(0,91393) <=>
x = -6,5309 (RESULTAT)

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2006 af ibibib (Slettet)

1. Løs ligningen 1,2 = x^-0,84.

2. Nej
100 = 1000 / (1 + 5*e^(-0,09*x)) <=>
100·(1 + 5*e^(-0,09*x)) = 1000 <=>
1 + 5*e^(-0,09*x) = 1000/100 <=>
5*e^(-0,09*x) = 10-1 <=>
e^(-0,09*x) = 9/5 <=>
x = ln (9/5) / (-0,09)

Svar #10
16. maj 2006 af PeteM_speedy (Slettet)

Resultatet er rigtigt ifølge min lærerbog så holder mig til det! ;)

Og den anden er nu også løst!

Tak for hjælpen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2006 af marochanane (Slettet)

[email protected]

er mester i matematik, bare følg instrukserne, så får du det svar du har brug for, 24 timer i døgnet

Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.