Matematik
Vis at...
16. maj 2006 af
Liquidizer (Slettet)
Jeg har siddet og regnet og regnet og regnet på denne og kan simpelthen ikke få det til at passe. Jeg skal vise at g er stamfunktion til f.
f(x) = x^2(e^-x)(3-x)
g(x) = (x^3)(e^-x)
Jeg har regnet g'(x) = -(3x^2)(e^-x). Men kan bare ikke få det til at give det rigtige. Har regnet frem og tilbage
f(x) = x^2(e^-x)(3-x)
g(x) = (x^3)(e^-x)
Jeg har regnet g'(x) = -(3x^2)(e^-x). Men kan bare ikke få det til at give det rigtige. Har regnet frem og tilbage
Svar #1
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
Nej glemte den der regel når man ganger.. Glem det! Jeg kan godt!
Svar #2
16. maj 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Du er på rette spor, men der går kuk i den undervejs.
(x^3)' = 3*x^2
(e^-x)' = -e^-x
Ved differentiering af produktfunktionen g fås:
3*x^2*e^-x - x^3*e^-x
Når du ganger det treleddede produkt f ud, får du samme resultat.
Skriv tilbage, hvis du er uenig eller gerne vil have en mere grundig forklaring.
(x^3)' = 3*x^2
(e^-x)' = -e^-x
Ved differentiering af produktfunktionen g fås:
3*x^2*e^-x - x^3*e^-x
Når du ganger det treleddede produkt f ud, får du samme resultat.
Skriv tilbage, hvis du er uenig eller gerne vil have en mere grundig forklaring.
Svar #3
16. maj 2006 af Liquidizer (Slettet)
Læs #1
Men tak for hjælpen!
Jeg tror jeg er for hurtig til at spørge efter hjælp. Er sket mange gange jeg har brugt dette forum. Men det er virkelig sødt af dig du svarer hver gang :-)
Men tak for hjælpen!
Jeg tror jeg er for hurtig til at spørge efter hjælp. Er sket mange gange jeg har brugt dette forum. Men det er virkelig sødt af dig du svarer hver gang :-)
Skriv et svar til: Vis at...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
