Fysik
Energi
16. maj 2006 af
pharma (Slettet)
Heeey allesammen
er det en flink person der kunne se på denne opgave og vejlede mig...Tak på forhånd
En bold kastes lodret op i luften.
Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s
Hvor højt når bolden op.
Tror at ligningen er Epot=m*g*h
er det en flink person der kunne se på denne opgave og vejlede mig...Tak på forhånd
En bold kastes lodret op i luften.
Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s
Hvor højt når bolden op.
Tror at ligningen er Epot=m*g*h
Svar #1
16. maj 2006 af Kraken (Slettet)
Se bort fra luftmodstanden og antag Ekin=Epot. Herefter regnes Ekin ud fra de kendte værdier ved indsættelse i formlen: Ekin=½mv^2. Derefter regnes højden ud fra formlen for potentiel energi som du selv har opskrevet...
Svar #2
16. maj 2006 af pharma (Slettet)
Undskyld men er ikke den bedste til fysik....
Jeg får Ekin = 11760
og hvad skal jeg så efter :(
Jeg får Ekin = 11760
og hvad skal jeg så efter :(
Svar #3
16. maj 2006 af Kraken (Slettet)
Hmmm.. du glemmer at omregne 120g til 0,12kg. Ekin skulle gerne give 11,76J (Husk enheder)
Da der er bevarelse af mekanisk energi, idet kun den konservative kraft, tyngdekraften, virker på bolden, gælder der Ekin=Epot. Dvs. Epot=11,76J=m*g*h
Da du kender massen af bolden og tyngdeaccelerationen, skal du bare isolere h. Husk at regne med rigtige enheder.
Da der er bevarelse af mekanisk energi, idet kun den konservative kraft, tyngdekraften, virker på bolden, gælder der Ekin=Epot. Dvs. Epot=11,76J=m*g*h
Da du kender massen af bolden og tyngdeaccelerationen, skal du bare isolere h. Husk at regne med rigtige enheder.
Skriv et svar til: Energi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
