Matematik
tangent til cirkel
22. maj 2006 af
Aliehs (Slettet)
Jeg skal til MAs skriftlig i morgen, og er igang med at løse et par opgavesæt.. Men der er lige et par ting jeg er i tvivl om..
En cirkel er bestemt ved ligningen
x^2- 8x + y^2+ 4y - 30=0
centrum har jeg så fået til (4;2) og r=7,34
så skal jeg så bestemme en ligning for en tangent i punktet (11, -3)
Men er i tvivl om hvordan jeg gør det.. Nogen der vil være rare at hjælpe?
En cirkel er bestemt ved ligningen
x^2- 8x + y^2+ 4y - 30=0
centrum har jeg så fået til (4;2) og r=7,34
så skal jeg så bestemme en ligning for en tangent i punktet (11, -3)
Men er i tvivl om hvordan jeg gør det.. Nogen der vil være rare at hjælpe?
Svar #1
22. maj 2006 af lany (Slettet)
Linjen gennem cirklens centrum og tangentpunktet står vinkelret på tangenten. Dette kan du bruge til at finde tangentens hældning.
Prøv selv, om denne idé bringer dig videre....
Prøv selv, om denne idé bringer dig videre....
Svar #2
22. maj 2006 af Reflektor (Slettet)
Du kan finde hældningskoefficienten for linien, der går gennem både centrum og punktet. Du ved, at tangenten til cirklen i punktet er ortognal med denne linie, da den er radius, så produktet af deres hældninger er -1. Således får du hældningen, og resten skulle være let nok.
Skriv et svar til: tangent til cirkel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
