Kemi

kemisk ligevægt - definition

28. maj 2006 af dr_julle (Slettet)
Hej jeg sidder og læser til mundtlig eksamen, og har lidt svært ved at formulere hvad en kemisk ligevægt er.
I min bog Kemi 2, af Helge Mygind, er et eksempel med reaktionen mellem hydrogen og iod, men jeg ville gerne have en mere generel definition. Er der nogle der kan hjælpe?!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2006 af ckia (Slettet)

Måske kan du finde svar i formelsamlingen på det generelle!

Svar #2
28. maj 2006 af dr_julle (Slettet)

Jeg har ingen formelsamling...har kun kemi på B, tror ikke vi får nogen udleveret. Men tak for forslaget.

Brugbart svar (1)

Svar #3
28. maj 2006 af Micc_86 (Slettet)

#1 Sakset fra Helge Myginds Kemi bogen A1 (næsten!):

Ved en kemisk ligevægt taler vi om et system, hvor de to modsat rettede reaktioner forløber med samme hastighed.

Det betyder at der hvert eneste sekund, dannes det samme antal molekyler på højre side som antallet af molekyler, der forbruges på venstre.

Blandingen sammensætning vil dermed holde sig konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2006 af Quasar (Slettet)

Definition:

Tilstand i et lukket system, hvor to reciprokke reaktioner (A->B og B->A) foregår i lige høj grad (med samme reaktionshastighed), så systemest kemiske sammensætning ikke ændres, hvilket kan skrives som: A -><- B.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2006 af ckia (Slettet)

Hmm..okay! Kan du så ikke sige noget om at når et system er nået til ligevægt, så har det en ligevægtskonstant og den afhænger af forskellige faktorer såsom temp. og koncentration.

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2006 af Quasar (Slettet)

systemest = systemets

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2006 af ckia (Slettet)

#3: Rigtig godt - brug det!

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2006 af Quasar (Slettet)

#5: Du kan sige, at Y = K (reaktionsbrøken = ligevægtskonstanten)

Skriv et svar til: kemisk ligevægt - definition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.