Kemi

Nulte ordens reaktion.

30. maj 2006 af Boje (Slettet)
Hej,

lige et par spørgsmål.

Sidder og læser på dette. Man finder et udtryk for reaktionshastigheden, som er:

v = -(d[A]/dt)

Jeg er lidt i tvivl om hvad det der "d" står for?

senere kommer der noget med at v=k, hvor jeg ikke lige ved hvad det der k står for? Er det høldningskof.!?

Tak

Svar #1
30. maj 2006 af Boje (Slettet)

eller nårh ja...det der d må vel bare være den tilfældige koncentration og den tilfældige tid, eller andet ord en tilfældig:D?

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hmm måske kender du dy/dx, med andre ord f'(x)...
Dette er bare farten i netop det punkt...

Svar #3
30. maj 2006 af Boje (Slettet)

nårh ja...

Svar #4
30. maj 2006 af Boje (Slettet)

Sry er ikke lige med...!?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2006 af dnadan (Slettet)

hvad forstår du ikk helt..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

d[A]/dt er tangenten til tiden t, og betyder at man kender hastigheden til tiden t.

Når du får så senere at vide at v = k, så er det så en nulte ordens kinetik reaktionen følger. Dvs. hastigheden er uafhængig af [A]. Det er f.eks. sådan det forholder sig med nedbrydningen af ethanol i kroppen.

k er hastighedskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2006 af ckia (Slettet)

d står for delta (trekanten).
v = k k er hastighedskontanten og den afhænger af temperaturen. I nulte ordens reaktioner er v = k, fordi
-d[A]/dt er konstant (altså når [A] ændres så ændres tden jo også og så bliver det en konstant)! Okay?

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2006 af Larsendrengen (Slettet)

d er et differential, og ikke et delta. Det er en approximation at sige dy/dx --> delta(y)/delta(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2006 af ckia (Slettet)

Nå, ja undskyld.

Skriv et svar til: Nulte ordens reaktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.