Matematik
Relater potensfunktioner til det virkelige liv..?
31. maj 2006 af
freddy813 (Slettet)
Hej, er der nogen der i en fart kan give mig et eksempel på potensfunktioner der relateret til det virkelige liv? Altså kunne man f.eks. bruge et eksempel om co2 eller er der nogen der har bedre eksempler?
Svar #1
31. maj 2006 af freddy813 (Slettet)
Forresten må I også godt relatere eksponentielle funktioner til det virkelige liv hvis I har nogen forslag :)
Svar #2
31. maj 2006 af TF (Slettet)
Der findes mange eksempler. Jeg husker en terminsprøve 2005, hvor en dyreart blev indført i Australien.
I årene 1939 til 1974 blev målt det område dyrerne havde bredt sig til.
Tallene forelå i en tabel og vækst i populationer antages at være exponentiel, altså y=b*a^x.
Ved ud fra tabelværdierne at bestemme a og b kan fordoblingskonstanten udregnes og modellen kan benyttes til at FORUDSIGE hvornår hele landet er besat af dyrerne.
Et andet eksempel er elektromagnetisk absorption hvor effekten efter en vis afstand aftager exponentielt efter:
P(z) = P(0)* e^-(z*alpha).
Håber det kan bruges.
I årene 1939 til 1974 blev målt det område dyrerne havde bredt sig til.
Tallene forelå i en tabel og vækst i populationer antages at være exponentiel, altså y=b*a^x.
Ved ud fra tabelværdierne at bestemme a og b kan fordoblingskonstanten udregnes og modellen kan benyttes til at FORUDSIGE hvornår hele landet er besat af dyrerne.
Et andet eksempel er elektromagnetisk absorption hvor effekten efter en vis afstand aftager exponentielt efter:
P(z) = P(0)* e^-(z*alpha).
Håber det kan bruges.
Skriv et svar til: Relater potensfunktioner til det virkelige liv..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
