Biologi

Hjælp til prøve i bioteknologi (gensplejsede planter)

01. juni 2006 af enggit (Slettet)
Hej,jeg skal op i mundtlig biologi og har svært ved at gribe min problemformulering an.
Min problemformulering lyder: Hvilke indusrielle fordele er der ved gensplejsede planter? Hvem kan drage nytte af GMO?

Hvis der er nogen der kunne have lyst til at hjælpe mig med denne problemformulering ville det være rigtig rart. Hvis der er nogle der har nogle problemstillinger som kunne passe min problemformulering eller som har lidt svar til problemformuleringen ville det være en stor hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2006 af Dust (Slettet)

Det er svært at sige, hvilke industrielle fordele der ved GMO, det kommer helt an på planterne er modificerede til at kunne.
Eksempler:

Nogle planter er modificerede til at være resistente over for sprøjtemidlet Roundup. Derfor kan man nøjes med at sprøjte ganske lidt, og alligevel slippe af med ukrudt.

Nogle bomuldsplanter er modificerede til at indeholde en insektgift (Bt). Ved at bruge sådan en plante sparer landmanden udgifter til sprøjtning.

Nogle majsplanter fra firmaet Syngenta indeholder enzymet alfa-amylase, der nedbryder stivelse. Disse planter er velegnede til ethanol-produktion.

Andre aktuelle og mulige fordele inkluderer hurtigere vækst, længere holdbarhed, større indhold af næringsstoffer og mineraler, og forbedret smag og udseende.

Hvem drager nytte? Det gør de firmaer, der sælger planterne for næsen af de firmaer, der ikke gør. Det gør de landmænd, skal sprøjte mindre eller får bedre planter ud af det.

Men kig lidt videre på www.biotik.dk

Skriv et svar til: Hjælp til prøve i bioteknologi (gensplejsede planter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.