Biologi
Gensplejsede planter - sundere fødevarer? Bedre miljø?
Kan andvendelsen af gensplejsede planter give os et bedre miljø og sundere fødevarer?
Svar #1
03. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)
Bedre miljø: Ja!
sundere fødevarer: Nej, ikke med vores nuværende viden om sundhed og fødevarer.
Svar #3
03. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)
1) Der kan fremstilles bakterier som kan nedbryde ALT, inkl. olie og andet fourening. Man har endda fundet, at bakterier kan nedbryde ikke naturlige stoffer (altså stoffer som vi mennesker har skabt). Nu er der langt fra planter til bakterier, men det er lykkedes at fremstille planter som kan påvise om der er miner i jorden. Og der er mange andre eksempler.
2) Det er en lidt mere længere tankegang: I dag (tror vi), at vi ved alt om hvordan vores fødevarer skal være, dvs. hvor mange vitaminer, mineraler, proteiner, fedtstoffer* osv. vi skal have. Men da disse ting har ændret sig hele tiden, kan vi ikke vide, at det vi ved i dag er endegyldigt. Derfor kan vi heller ikke fremstille planter med tilsvarende virkning. Man kan ikke fremstille planter uden formål!
* Der er stadig store diskussioner om hvorvidt de flerumættede fedtsyrer stadig er så "sunde" som man hidtil har sagt!
Håber du kan følge min tankegang..
Svar #4
03. juni 2006 af champg (Slettet)
Svar #5
03. juni 2006 af Dr. MolBio (Slettet)
Polymeraser? cDNA´er? Vektorer?
Hvis det er disse stoffer du mener, så kan jeg garantere dig for, at disse ikke er skadelige for naturen!
Svar #6
03. juni 2006 af champg (Slettet)
Jeg ved ike med nøjagtighed hvilke stoffer der er tale om, men de er skadelige for klroppen.
Skriv et svar til: Gensplejsede planter - sundere fødevarer? Bedre miljø?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.