Matematik

Bevis for eksponentiel funktion

03. juni 2006 af nicko-v (Slettet)
Heeeeej :)

Så nærmer det sig jo eksamenstid, og jeg er så heldig at jeg har trukket matematik, som er det bedste fag på jorden (baaaah)...

Men nu sidder jeg og ser, at jeg skal bevise eksponentielle funktioner, og jeg synes ikke rigtig der står noget i den ellers fremragende bog jeg har.

Så er der nogen, som har noget liggende, som kan gavne, eller nogen har selve beviset liggende?

Nicko-V, som så småt kan begynde at føle nervøsiteten for matematik eksamnen på tirsdag

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

Ligningen for eksponentielle funktioner hedder y=b*a^x

y2=ba^x2
y1=ba^x1

for at finde a:
(y2/y1)=(ba^x2)/(ba^x1)
du forkorter her med b...
(y2/y1)=(a^x2)/(a^x1)
potensregnereglerne siger, at i brøker med samme grundtal, må man trække potensen fra hinanden:
(y2/y1)=a^x2-x1
du isolerer a ved at tage de x2-x1 rod af y2/y1...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2006 af Madsst (Slettet)

Hvad mener du med at bevise eksponentielle funktioner? En funktion er noget man definerer...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

jeg gik ud fra, at der mentes bevise formlen.. eller udlede formlen..

Svar #4
03. juni 2006 af nicko-v (Slettet)

Jep, udlede formlen - det var det jeg mente :)

Er det hele essencen i det? eller skal jeg kunne lidt mere?

Nicko-V

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2006 af Astridtm (Slettet)

det jeg har skrevet er det meste af det... så skal du nok også kunne finde b, men det er meget enkelt - bare at isolere...

Skriv et svar til: Bevis for eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.