Kemi

syre-base reaktion

07. juni 2006 af atomos89 (Slettet)
Nogen der er sød nok til at hjælpe mig med dette spørgsmål? ´Har prøvet at læse syre-base kapitlet i min bog igennem men fandt intet:

En vandig opløsning af CH3COONH4 er neutral. Forklar hvorfor.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2006 af IMB (Slettet)

Mærkeligt stof. Har aldrig set det før.

Nå, men når CHCOONH4 kommes i vand, dissocieres toffet til CH3COO- (aq) + NH4+ (aq), dvs. en syre og en base. Hvis opløsningen er neutral må det betyde, at begge stoffer er lige svage, så der indstiller sig en ligevægt ved pH = 7.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2006 af frodo (Slettet)

pKB(acetat)=9,24
pKS(ammonium)=9,25

Svar #3
07. juni 2006 af atomos89 (Slettet)

Mange tak :D.

til #1: Stoffet hedder ammoniumacetat.

Skriv et svar til: syre-base reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.