Fysik
Udledelse af formel ang. tryk, temperatur og rumfang.
09. juni 2006 af
r3g1uZ (Slettet)
Hej.
Jeg har brug for noget hjælp til en lille opgave.
Den lyder således:
Udled en formel, som beskriver sammenhængen mellem tryk, temperatur og rumfang for den samme gasmængde i to forskellige tilstande.
Nogle der kan hjælpe med mig?
På forhånd tak.
Mvh.
Alexander
Jeg har brug for noget hjælp til en lille opgave.
Den lyder således:
Udled en formel, som beskriver sammenhængen mellem tryk, temperatur og rumfang for den samme gasmængde i to forskellige tilstande.
Nogle der kan hjælpe med mig?
På forhånd tak.
Mvh.
Alexander
Svar #1
09. juni 2006 af Chimer (Slettet)
Er det ikke bare idealgasligningen?
Eller husker jeg helt forkert?
Eller husker jeg helt forkert?
Svar #2
09. juni 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Du skal have fat i Gay Lussacs og Boyle love.
Gay Lussac: P1/T1 = P2/T2 (konstant volumen)
Boyle: P1V1 = P2V2 (konstant T)
Gay Lussac: P1/T1 = P2/T2 (konstant volumen)
Boyle: P1V1 = P2V2 (konstant T)
Skriv et svar til: Udledelse af formel ang. tryk, temperatur og rumfang.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
