Matematik

Har i mulighed for at hjælpe??

12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)
Hej alle sammen! Sidder lige her med en mat opgave der snart skal aflevers og da jeg efter adskillige forsøg, ikke er kommet videre ville jeg vide om nogle havde mulighed for at hjælpe, kun hvis i gider selvfølgelig!

Det drejer sig om følgende opgave (Det sidste stykke):

http://peecee.dk/?id=43131

På forhånd mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Jeg forstår ikke, at du opretter nye tråd om det samme gang på gang?

I det andet sidste stykke har du tegnet en kurve, der viser diastasetallets udvikling. Du bliver i det sidste stykke bedt om at finde det tidspunkt, hvor diastasetallet kommer ned på 8 - dvs. du finder antallet af dage, ved at finde hvor y=8 på kurven. Ganske simpelt..

Svar #2
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

hmmm...okay tak :)

Og grunden til at jeg oprettet et nyt tråd, er fordi at de andre ikke var særlig overskulige!!

Men mange tak for hjælpen! Fortsat god dag :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Så lidt

Svar #4
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Hej igen bliver desværre nød til at skrive igen sorry :)

Denne gang drejer det sig om følgende opgave: http://peecee.dk/?id=43257

Det gælder stk 2 og 3 er der nogle der har mulighed for at hjælpe en ung og desperat folkeskoleelev i nød :)

På forhånd mange tak!

PS: her er mine bud til de to stykker:

stk2

til stykket er følgende formel blevet brugt: V= 1/3*h*pi*(R2+r2+R*r) (formel for keglestub) dvs.

1/3*7,8*pi(4,6ianden+3,9ianden+4,6*3,9)=443,60cm3

stk3

1,35*443,60cm3= 598,86 dvs. at bægret ikke kan indeholde 450g ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Stk 2 er korrekt. Ifl. mine beregninger giver det V=433,61cm^3.

Stk 3 er forkert. Du skal først finde rumfanget af 450g. Du ved at densiteten/massefylden er 1,35g/cm^3. Du har derfor: 450g/1,35g/cm^3 = 333,33cm^3. Bægeret kan derfor godt indeholde 450g honning.

Svar #6
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

mange tak du har været min redningsmand for anden gang idag mange tak! :)

Svar #7
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

hmm der er altså noget galt her :( min lommerregner viser 443,60 når jeg udregner og du har fået noget helt andet....

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. juni 2006 af wuk (Slettet)

Hovsa, jeg får også 443,61 (en tastefejl) - beklager.

Svar #9
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

bare iorden :)

Svar #10
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Kan i også komme med en hjælpende hånd til stk 4 og 5 efter adskillige forsøg kan jeg sempelthen ikke finde nogle sammenhæng især til stk 5 :(

Opgaven: http://peecee.dk/?id=43257

På forhånd tak!

Svar #11
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Slet ingen??

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juni 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm hvad er spørgsmålene til de 2 stykker du skal ha hjælp til?

Svar #13
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

de står jo i opgaven: http://peecee.dk/?id=43257

Brugbart svar (0)

Svar #14
12. juni 2006 af dnadan (Slettet)

Du mener altså:
Angiv målene på en kasse med 24 bægre ikk?

Svar #15
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

jo og stk 5

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. juni 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm tja, hvor meget fylder 6*4 bægre:
længden: 9,2*6
bredden: 9,2*4
højden: 7,8

Hvis dette ikke er tilfældet, så har jeh misforstået opgaven...

stk. 5
den har du jo lavet

Svar #17
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

er stk 5 ikke forkert??

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. juni 2006 af dnadan (Slettet)

tjo nu du siger det:

3 lag:
der er 6 i lag 3, 3 i lag 2 og 1 i lag 1 dermed er der 10 i alt...

4 lag:
10 i bunden

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. juni 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm måske kan du bruge dette til noget:
1 lag:
1 i bunden

2 lag:
3 i bunden

3 lag:
6 i bunden

4 lag:
10 i bunden

5 lag:
15 i bunden

6 lag:
21 i bunden

7 lag:
28 i bunden

osv...

Svar #20
12. juni 2006 af Alkymisten (Slettet)

Forresten det var det her du mente angående målene ikke??:

24:6= 4 6 • 9.2cm = 55.2 cm 4 • 9.2cm = 36.8 cm

(9.2cm • 3) + (7.8cm) = 35.4 cm

(9.2cm • 4) + (7.8cm • 2) = 52.4 cm

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.