Fysik

forsøg med smeltning af isterning

13. juni 2006 af Jorvik (Slettet)
Jeg sidder lige nu og læser mine rapporter fra 1. g igennem, men kan ikke helt finde ud af, hvorfor jeg gør som jeg gør... og får et flueben for...

I forsøget smelter vi en isterning i noget vand og skal herved finde smeltevarmen.

Hertil bruger jeg formlen:
Lsm = Qsm / (isterningens masse)

Men for at finde Qsm trækker jeg noget, jeg kalder
Qsv = m(is)*c(vand)*(delta t - her 9,5-0)
fra den afgivende varmeenergi (afgivet fra skålen og vandet)

Hvad er Qsv helt nøjagtigt???
Hvorfor Qafg - Qsv = Qsm???
Hvad hedder Lsm og Qsm i daglig tale, hvis jeg skal fortælle om dem ved tavlen???

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Du har en generel formel der hedder:
Q=C*(T2-T1) hvor Q er den tilførte energi og C er varmekapaciteten.

C=c*m - Her er c den specifikke varmekapacitet.

Svar #2
13. juni 2006 af Jorvik (Slettet)

I know... men hvorfor skal Qafg - Qsv = Qsm???

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Den energi, eller Q, som vandet afgiver må være lig den energi isen skal bruge på først at smelte + for at varme det 0 grader isvand op til den fællestemperaturen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2006 af Mitton (Slettet)

Hold da op en gang "mundlort" - Håber du fangede meningen ;)

Svar #5
13. juni 2006 af Jorvik (Slettet)

Det tror jeg.... at jeg fangede

:D

altså ved at se på Qafg - Qsv har jeg den energi, der bruges på at smelte isen...

takker

Skriv et svar til: forsøg med smeltning af isterning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.