Matematik
differentiere = 0
14. juni 2006 af
martinhtx (Slettet)
Når man differentiere noget og derefter sætter lig 0.. hvorfor er det man sætter lig 0.. ved det er noget med tangentlinjen.
Svar #1
14. juni 2006 af Sansnom (Slettet)
Når grafen for en differentiabel funktion har et (lokalt) minimum eller (lokalt) maximum, vil tangenten i dette punkt være vandret.
Man løser derfor f'(x)=0 for at finde disse ekstrema (og lave en monotoni undersøgelse).
Man løser derfor f'(x)=0 for at finde disse ekstrema (og lave en monotoni undersøgelse).
Svar #2
14. juni 2006 af martinrv (Slettet)
Det gør man, fordi f'(x) (som du bestemmer, når du differentierer en funktion) er hældningstallet for tangenten til grafen i x. Når f'(x) så sættes lig 0, er hældningen for tangenten også lig 0, tangenten er altså vandret. Hvor grafen har en vandret tangent, har den lokalt ekstremum (minimum eller maksimum).
Det er det, man bruger det til...
Håber, det var svar nok...
/martinrv
Det er det, man bruger det til...
Håber, det var svar nok...
/martinrv
Svar #3
14. juni 2006 af martinhtx (Slettet)
mange tak.. mente nok at det var noget i den stil... så ved jeg hvad jeg skal fyre af til Mat IT i morgen når de spørger om det.
Skriv et svar til: differentiere = 0
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
