Biologi
Mendels 1. og 2. lov
19. juni 2006 af
a-hvide (Slettet)
Hej.
Sidder her med mit årsprøve spørgsmål i biologi og der skal jeg fortælle om mendels 1. og 2. lov. Er nogenlunde med på hvad de er men kan ikke rigtig forklare det.
Er der nogle der kan hjælpe..
Sidder her med mit årsprøve spørgsmål i biologi og der skal jeg fortælle om mendels 1. og 2. lov. Er nogenlunde med på hvad de er men kan ikke rigtig forklare det.
Er der nogle der kan hjælpe..
Svar #2
20. september 2006 af Coco2006 (Slettet)
Mendels 1. lov
Ethvert individ har to allele gener (flere udgaver af samme egenskab) for hver egenskab som adskilles ved dannelsen af gameter (kønsceller). Der dannes lige mange gameter med hvert allel, og hunlige og hanlige gameter forenes tilfældigt ved befrugtning.
Mendels 2. lov
Gener for forskellige egenskaber fordeles uafhængigt af hinanden ved dannelsen af gameter.
Her er et eksempel med menneskers øjenfarve:
Hvert menneske har to alleler som giver farven på øjne. Der findes to forskellige alleler B (B = Brun) og b b = blå). BB giver dominant brune øjne, og en sådan persons afkom kan kun få brune øjne, og bb er så en recessiv egenskab.
Håber at det kan hjælpe dig lidt :)
Mvh.
Ethvert individ har to allele gener (flere udgaver af samme egenskab) for hver egenskab som adskilles ved dannelsen af gameter (kønsceller). Der dannes lige mange gameter med hvert allel, og hunlige og hanlige gameter forenes tilfældigt ved befrugtning.
Mendels 2. lov
Gener for forskellige egenskaber fordeles uafhængigt af hinanden ved dannelsen af gameter.
Her er et eksempel med menneskers øjenfarve:
Hvert menneske har to alleler som giver farven på øjne. Der findes to forskellige alleler B (B = Brun) og b b = blå). BB giver dominant brune øjne, og en sådan persons afkom kan kun få brune øjne, og bb er så en recessiv egenskab.
Håber at det kan hjælpe dig lidt :)
Mvh.
Skriv et svar til: Mendels 1. og 2. lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
