Matematik

skrif. Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne 2. juni 2006

17. juli 2006 af Scorp-D (Slettet)
Hej jeg var til eksamen fredag den 2. juni 2006 og havde lidt problemer med opgave 3-e), så jeg ville bare lige høre om der er nogen som kan hjælpe mig med den.

http://www.scorp-d.dk/Matematik_A_Skriftlig.doc

Jeg har lavet alle opgaveren undtagen e).


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2006 af LanioX (Slettet)

Du ved at to vektorer, a og b, er ortogonale hvis a*b = 0 hvor * betegner det sædvanlige prikprodukt.

En paramaterfremstilling (x(t),y(t)) har en tangent parallel med (x'(t),y'(t)). Du skal derfor finde de værdier af t, hvor (1,2)*(x'(t),y'(t)) = 0, så har du de punkter hvor kurvens tangent er ortogonal på (1,2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

Hmm, umiddelbart kan jeg kun finde den ene t-værdi, hvor tangenten bliver ortogonal på (1;2) - nemlig t=2/3.

Hvis jeg tegner kurven, kan jeg også kun grafisk se den ene løsning.

Det virker for mig som om, der er en fejl i opgaven. Enten det eller jeg har fået solstik.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juli 2006 af ibibib (Slettet)

Det behøver ikke at være et solstik :)
Punktet S(0,-5) er ikke et dobbeltpunkt på kurven.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juli 2006 af Sansnom (Slettet)

#3,
God pointe. S er faktisk slet ikke et punkt på den angivne kurve.

#0,
Det ville nok være lettere, hvis opgaven var korrekt skrevet op :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juli 2006 af piper (Slettet)

Jeg er helt enig. Produktet af hastighedsvektoren r'(t) og vektoren (1 | 2) er et lineært udtryk. Jeg får løsningen t = 2/3. Fejl i opgaven! :p

Skriv et svar til: skrif. Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne 2. juni 2006

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.