Fysik

temperatur problemer

01. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)
hej.. håber der er nogen som kan hjælpe mig.. jeg har en masse opgaver jeg skal lave men følgende kan jeg slet ikke finde ud af selvom det er ret basalt..
omregning af følgende temperaturangivelser til celcius.
a) T = 5,3 K
b) T = 125 K
c) T = 300 K

der er nok med bare et svar så kan jeg godt finde ud af de andre.. hvis der er en udregning

beregn temperaturændringen når...
a) starttemperaturen er 10 celcius og sluttemperaturen er 100 Celcius.
b)starttemperaturen er - 10 celcius og sluttemperaturen er 100 Celcius.
c) starttemperaturen er 10 celcius og sluttemperaturen er 100 K

beregn stuetemperaturen når temperaturændringen er 10 celcius og sluttemperaturen er 100 celcius

er der nogen der kan hjælpe ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Fra Kelvin til Celcius

Du skal blot lægge 273,15 til temperaturen i Kelvin, så har du temperaturen i Celcius.


Temperaturændring.
a) Øh.. fra 10 to 100 er en ændring på 90. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad problemet er.

"beregn stuetemperaturen når temperaturændringen er 10 celcius og sluttemperaturen er 100 celcius"

Mener du starttemperaturen istedet for stuetemperaturen?




Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2006 af Mads (Slettet)

Det er ret simpelt. Kelvin-skalaen er den samme som celsius-skalaen, bare 273 grader lavere. Det vil sige, for at gå fra Kelvin til Celsius skal du bare trække 273 fra. Og omvendt skal du bare lægge 273 til for at gå fra Celsius til Kelven.

til den anden del skal du bare huske at
delta-T=(T-slut-Tstart)

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2006 af Mads (Slettet)

Hov, til sidst skulle selvfølgelig stå
DeltaT=(Tslut - Tstart)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#1,
Trække 273,15 grader fra (ikke lægge til). Silly me.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

a) -267,85 C
b) -148,15 C
c) 26,85 C

a) 100 C - 10 C = 90 C
b) 100 C - (-10) = 110 C
c) 100 K - 10 C = -173,15 C - 10 C = -183,15 C

Svar #6
02. august 2006 af sarah 2804 (Slettet)

Hej.. Tusind tak så er jeg helt med..
hvad er formlen når man skal finde starttemperaturen ?
ex: hvad er starttemperaturen når temperaturændringen er 10 C og sluttemperaturen er 100 C
er det delta t/ C = delta / kelvin?

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Definationen på delta(T) er:

delta(T) = T(slut) - T(start)

Hvis vi indsætter de kendte informationer som er givet i #6, får vi:

|10 C| = 100 C - T(start)

Vi isolerer T(start) og får:

T(start) = 100 C +/- 10 C

Dvs.

T(start) = 100 C - 10 C = 90 C
Eller
T(start) = 100 C + 10 C = 110 C

Skriv et svar til: temperatur problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.