Kemi

Simpel pH-beregning

17. august 2006 af sapiens (Slettet)
Beregn pH i en 1,5 M H3PO4-opløsning. Det kan antages, at phosphorsyre opfører sig som en monoprot syre.

Jeg får pH = 1,0.
Det rigtige svar er pH = 1,1.
Jeg har brugt formlen for middelstærke syrer.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2006 af KickAzz (Slettet)

Ved at benytte formlen for middelstærke syrer får jeg en pH-værdi på 0,987.. ~ 0,99, så dit resultat burde tilnærmelsesvist være korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2006 af missjoy (Slettet)

Hej
pH=(½)*(-log(Ks)-log(Cs)
PH=(½)*(2,12-log(1,5)= 0,971 meget tæt på 1,0, men 1,1 tror jeg er svært at få den op på, beklager men tror resultatet 1,1 er forkert og at dine udregninger er rigtig :)

Svar #3
19. august 2006 af sapiens (Slettet)

Det handler om "Opgaver fra 1. runde 2004-2005", opgave 2a. I facitlisten står der, at det giver pH = 1,1.

Jeg mangler at løse 5b (og de efterfølgende - vi skal ikke løse 6 eller 7)
p(CS2) får jeg rigtig nok som 0,05 bar. Men hvorfor er partialtrykkene af CH4 og H2S hhv. p(CH4) = 0,50 bar og p(H2S)= 0,17 bar?

Svar #4
20. august 2006 af sapiens (Slettet)

Flot gjort, jeg har glemt at linke til siden :p
Her er den så!
http://www.emu.dk/gym/fag/ke/forening/kemiol/opgaver.html

Skriv et svar til: Simpel pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.