Matematik

opgave

20. august 2006 af mariaklara (Slettet)
hej jeg har lige en opgave:

f(x)= 2x+1
f(x)dx=2*1/2x^2+k
= x^2+k
her til forstår jeg men det rigtig resultat har jeg fået atvide er
= x^2 +x+k
hvor kommer det ekstre x fra

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

ettallet i f(x) = 2x + 1
giver x nå det integreres..

Prøv lige at formulere hvad du vil have hjælp til lidt tydeligere.

Svar #2
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

synes ellers det står meget tydeligt

men ellers tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2006 af Katen (Slettet)

Hej overset af
2*½= 1 dvs du ender ud med x^2 + #1

Svar #4
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

jeg har endnu en opgave jeg gerne vil spørge om

f(x)=-2x-3/x^2
f(x)dx=-2*1/2x^2-3/x her forstår jeghvordan i anden bare kan forsvinde

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2006 af Einsteinium (Slettet)

hvad præcis er det lige du gør? og skal? Husk at skrive med paranteser.........

Svar #6
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

jeg skal finde stamfunktionen til
f(x)=-2x-3/x^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Du har lavet en fortegnsfejl i forbindelse med stamfunktionen til 3/x^2.

Prøv at forklare i detaljer, hvordan du finder stamfunktion til netop 3/x^2, så er det lettere at hjælpe dig med at forstå, hvorfor "i anden" forsvinder.

Svar #8
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

hmmm det lige det jeg vil have hjælp til... i mit faceliste står der netop at i anden forsvinder i slutresultatet : som er x^2-3x+k og mit spørgsmål hvordan forsvinder det bare

Svar #9
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

# hmm jeg har skrevet opgaven som den står i min bog så jeg har ikke lavet et fortegnsfejl

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2006 af Benjamin. (Slettet)

#9 Jo, du har lavet fortegnsfejl. Prøv at differentier:
F(x) = -x^2+3x^-1

#8 Er du sikker på at det er til den samme opgave? Jeg synes det ser forkert ud.

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

S -2x - 3/x^2 dx
= S -2x dx - S 3x^(-2) dx
= -x^2 - 3*(-1)x^(-1) + k
= -x^2 + 3/x +k
= 3/x - x^2

Mit bedste gæt på din forvirring er, at du ikke har indset, at 3/x^2 kan omskrives til 3*x^(-2), hvorefter du kan bruge reglen for x^n.

Som du kan se, har du en fortegnsfejl i #4, hvor du har -3/x istedet for +3/x

Svar #12
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

okay du har vist ret... nu kan jeg godt se det....
mange tak for hjælpen

Svar #13
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

Jeg har lige brug for hjælp til min sidste opgave ...
skal også find stamfunktion til denne

f(x)=6x^3 + 3x^-4 - 5/x^8

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#13,

Du skal bruge helt de samme regler som i det tidligere eksempel.

Prøv selv og skriv detaljerede mellemregninger som i #11, så er det meget lettere at hjælpe dig.

Det giver jo ikke noget, hvis du blot får svaret her, uden selv at have lært at finde det.

Svar #15
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

nej selvfølgelig jeg har prøvet selv men gad ikke lige til at skrive det...

altså jeg får til :

f(x)=6x^3 + 3x^-4 - 5/x^8
f(x)=3/2x^4 - x^-3 - 5x^-8
f(x)=3/2x^4 - x^-3 - 5*(-1)x^-7 + k
f(x)=3/2x^4 - x^-3 + 5/7x^-7 + k

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. august 2006 af Sansnom (Slettet)

#15, Det er korrekt.

"men gad ikke lige til at skrive det..."

Måske det ikke er den bedste indstilling, når du nu beder andre bruge deres ulønnede tid på at hjælpe dig.

Svar #17
20. august 2006 af mariaklara (Slettet)

det var måske ikke den bedste formulering... men jeg ville ikke skrive den fordi jeg så at de to andre opgaver jeg havde regnet var forkerte så tænkte jeg at der var nok heller ikke noget ved at skrive denne...

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. august 2006 af Sinz (Slettet)

Jeg får det til det samme som mariaklara (#15)

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.