Fysik

HJÆLP SØGES

22. august 2006 af La Gioconda (Slettet)
Jeg sidder med et par fysik-opgaver, som jeg har en smule svært ved at løse. Hvis der er nogen, der vil være så sød, at kaste et blik på dem og evt. komme med mulige løsninger, vil jeg blive RIGTIG glad.
Opgaverne lyder som følgende:

1)Hvilken fotonenergi svarer bølgelængden 187nm til?

2)En lampe belyser en zinkoverflade med intensiteten 10 mW/m^2. Et atom udgør groft sagt en skive med radius 0,10 nm.
Hvor lang tid går der, før atomet har modtaget en energi svarende til løsrivelsesarbejdet, der for zink er 0,582aJ?

Tak på forhånd!
La Gioconda

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2006 af ChaRmE_RosE (Slettet)

Mhh...d lyder lidt kringlet... Men jeg vil mene, at der er en formel til beregning af første opgave.. Vist nok Ef= h/c*lambda.
Opgave 2 ser ud til, at være lidt sværere, den kan jeg desværre ikke gribe fat i, men det er der sikkert andre her inde der vil.

Håber det var til hjælp ;)

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2006 af fixer (Slettet)

ad spm 2:

En intensitet på 10mW/m² betyder, at 1m² per sekund modtager 10mJ. Nu er det ikke 1m² vi er interesserede i, men derimod zinkatomet, som tilnærmes med en skive med arealet A. Måles A i m² modtager det derfor energien 10mJ/m²*A per sekund.

Hvor lang tid går der så, inden det har modtaget 0.582aJ...


Svar #3
24. august 2006 af La Gioconda (Slettet)

Måske lyder det lidt dumt, men hvad står 'mJ' helt nøjagtig for?

Svar #4
24. august 2006 af La Gioconda (Slettet)

Jeg kan regne ud, at det har noget at gøre med Joule, men hvis ja, hvor mange af dem (mJ) går der så på en aJ?

Svar #5
24. august 2006 af La Gioconda (Slettet)

0.10*0,000000001= (1*10^-10)^2=1*10^-10
*3,14=3,14*10^-20 * 10=3,14*10^-19mJ/m2

0,582aJ * 10^-18= 5,82*10^-19J * 10^-6=
5,82*10^-13mJ

(5,82*10^-13)/(3,14*10^-19)=1853503,185s=514,86 timer

-Kan dette resultat godt passe...Jeg har forsøgt mig frem, men alligevel synes jeg ikke helt det lyder rimeligt?!

Virkelig brug for hjælp... En Einstein søges :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2006 af fixer (Slettet)

Præfixerne milli (m) og atto (a) står for henholdsvis 10^(-3) og 10^(-18). Jeg har ikke checket dine regninger.

Skriv et svar til: HJÆLP SØGES

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.