Matematik
Hjælp søges til en ligning :)
24. august 2006 af
Maria89006 (Slettet)
Hejsa..
Nogle der evt. kunne hjælpe mig med denne her opgave:
Bestem de tal b for hvilke ligningen
3*x^2+bx+3 = 0, har netop en løsning.
Tjaa.. Jeg ved at brug af diskriminanten skal give 0. Men hvordan kommer jeg videre? Har næsten glemt alt om andengradsligninger :S
Nogle der evt. kunne hjælpe mig med denne her opgave:
Bestem de tal b for hvilke ligningen
3*x^2+bx+3 = 0, har netop en løsning.
Tjaa.. Jeg ved at brug af diskriminanten skal give 0. Men hvordan kommer jeg videre? Har næsten glemt alt om andengradsligninger :S
Svar #1
24. august 2006 af Peden (Slettet)
Hvad er formlen for diskriminanten?
D = b-4*a*c, hvis jeg ikke tager meget fejl.
Du ved at a=3, b=b, c=3 og D=0.
Prøv at løse den så.
D = b-4*a*c, hvis jeg ikke tager meget fejl.
Du ved at a=3, b=b, c=3 og D=0.
Prøv at løse den så.
Svar #2
24. august 2006 af Maria89006 (Slettet)
Okay.. Det giver så b^2-36.. Så b må enten være -6 el. 6, ik da?
Men hvordan udregner man det så ud? Hvis du ved hvad jeg mener..
Men hvordan udregner man det så ud? Hvis du ved hvad jeg mener..
Svar #4
24. august 2006 af missjoy (Slettet)
Hej`sa
Du har ret i at b er lig med 6 så er det bare at sætte den ind på plads i andengradsligningen (-6+-o)/(2*(a)3)=-1
Da d = 0 er der kun en løsning over 0 skuller der være en kvadratrod men det giver jo bare 0
Du har ret i at b er lig med 6 så er det bare at sætte den ind på plads i andengradsligningen (-6+-o)/(2*(a)3)=-1
Da d = 0 er der kun en løsning over 0 skuller der være en kvadratrod men det giver jo bare 0
Skriv et svar til: Hjælp søges til en ligning :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
