Fysik

rigtigt??????

26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)
på venus er tyngde accelerationen 8,62 N/kg bestem tyngdekraftens størrelse på en astronaut med massen 75kg
F=m*g = F= 75*8,62=646,5N/kg
er denne beregning rigtigt og er det rigtigt at man skal skrive det= 646,5(N/kg) det n/kg?? eller skal de have en anden værdi????? har ledt i min bog og kan ikke rigtig finde værdien men kan finde navnet og det var tyngdekraftens størrelse`...

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

kig på dine enheder:
Du siger:
kg*N/kg dermed må enheden altså blive N

Husk enheder i dine mellemregninger, det vil din fysiklærer sætte stort pris på:)

Svar #2
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

så jeg skal sige 75kg gange 8,62N/kg=646,5N ???

Svar #3
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

så jeg skal sige 75kg gange 8,62N/kg=646,5N ???

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Ja:) Det gjorde du jo også i starten, men du havde bare ikk styr på enhederne:=)

Svar #5
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

okay tak for hjælpen...
har pt fået nyt problem... ;D
en plastbeholder fyldes med 80ml ethanol beholderens masse er 25g
beholderen med indhold hænges op i et newtonmeter
hvad viser newtonmetret???
newton= 9,82N/kg og ethanols densitet er 0,79g/cm3 hvordan regner jeg det???

Svar #6
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

mit gæt er:
ethanol o,79g/l (skrev forkert før) må være o,79kg/cm3 da jeg tænker det ligesom vand som vejer 1kg pr 1 liter..???? :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm det skal lige siges, at jeg ikke længere har fysik, så jeg kan desvære ikk huske nogle formler

Densitet * Volumen(I cm3= det samme som mL) = massen

Massen_total = masse_ethanol+masse_beholder

Hermed kan du nu bruge:
F=g*m_total

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

#6 ethanol vejer ikke 0,79g pr. L, tror derimod mere på det, du skrev først:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Etahnol har en massefylde på 0,79 g pr. cm^3

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ethanol hedder jovist :-) Hmm..

Svar #11
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

så var ethanol rigtigt?????
hvis jeg antyder det er o,79masse som zeta siger (kan ikke lige finde ud af det med _total har ikke lært det :D)
så kan jeg sige o,79g/cm3 gange 80ml=63,2g+ 25g(for boksen) = 88,2G gange 9,82N = 8,9816701N altså ca 9N

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

#11:

Korrekt.

Enheden for tyngdeaccelerationen er ikke blot N, men derimod N/kg.

88,2g * 9,82 N/kg = ...

Svar #13
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

okay jamen så takker jeg jer alle sammen for jeres hjælp.. nu kan jeg endelig regne mit fysik færdigt :D tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa.

Resultatet i #11 er forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Du rodder lidt rundt i dine enheder.. Og brugen af lighedstegnet duer heller ikk..
Husk at 80mL=80cm^3, ellers passer enhederne ikk sammen..

og g=9,82N/kg

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hmm og massen skal være i kg og ikke gram, for at enhederne passer sammen, skrev desværre ikke dette før... Men nu ved du det

Svar #17
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

?????????????????
jeg er nødt til at få begge ting til at blive til gram.. (kilogram) og fandt ud af at massen er o,79g/cm3 og i min bog står der at man i gas form benytter enheden g/L så
skal det ikke blive til: o,79g/L gange 80Ml ethanol????

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. august 2006 af -Zeta- (Slettet)

Ethanol = gas?

Brugbart svar (0)

Svar #19
26. august 2006 af dnadan (Slettet)

Hmm nej du skal sige:

0,79g/cm^3*80cm*3= 63,2g

herefter

m_total= 63,2g+25g=88,2g=0,0882kg

Hermed siger du så

F=9,82N/kg*0,0882kg =0,886124N

Svar #20
26. august 2006 af Stefan111 (Slettet)

okay... jeg går ud fra at m_total nu skal menes som den totale masse (yay forstod det ^^)okay godt nok så så vil jeg skrive det :D

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.