Matematik
funktion
26. august 2006 af
divadua (Slettet)
Funktionen
f(x)= 400/x+3,4x^2 x>0
har et globalt minimum
Bestem minimumsted og minimumværdi?
Angiv funktionenes værdimængde?
f(x)= 400/x+3,4x^2 x>0
har et globalt minimum
Bestem minimumsted og minimumværdi?
Angiv funktionenes værdimængde?
Svar #3
26. august 2006 af uksomi (Slettet)
Du skal finde f'(x)=0, og så bestemmer du monotoniforholdene ved at undersøge, hvor grafen er aftagende, og hvor den er voksende. Eftersom der står at f(x) har et globalt minimum skal du undersøge, hvor grafen har et -x0 + og derefter indsætter du denne globale minimum i funktionen f(x) og du har beregnet funktionens værdimængde.
Svar #4
26. august 2006 af uksomi (Slettet)
f'(x)=0
f'(x)=6,8x-400/x^2=0
x=3,89
Du skal finde ud af hvor f er aftagende og voksende, så du ud fra det kan konkludere at det er globalt, og derefter beregner du værdimængden ved at indsætte x=3,89 i f(x). Altså finder du f(3,89)
f'(x)=6,8x-400/x^2=0
x=3,89
Du skal finde ud af hvor f er aftagende og voksende, så du ud fra det kan konkludere at det er globalt, og derefter beregner du værdimængden ved at indsætte x=3,89 i f(x). Altså finder du f(3,89)
Svar #5
26. august 2006 af ibibib (Slettet)
f(x)= 400/x+3,4x^2
f'(x)=-400/x²+6,8x.
0=-400/x²+6,8x <=>
400/x² = 6,8x <=>
400 = 6,8x^3 osv.
x=3,889
f'(x)=-400/x²+6,8x.
0=-400/x²+6,8x <=>
400/x² = 6,8x <=>
400 = 6,8x^3 osv.
x=3,889
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
