Matematik

areal - integral

27. august 2006 af Nannok (Slettet)
Skal bruge hjælp...



Beregn M:
3
A = S -x^2 + 9) dx
-3

Kan slet ik finde ud at løse den

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af ibibib (Slettet)

En stamfunktion er -1/3x^3+9x

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2006 af mathon

b
Sf(x)dx= F(b)-F(a), hvor F(x) er en stam-
a
funktion til f(x)

Svar #3
27. august 2006 af Nannok (Slettet)

ja det ved jeg godt.. Men kan ikke løse den med -x^2 + 9..

Det er det der er mit problem

Svar #4
27. august 2006 af Nannok (Slettet)

får man så -18-24 = -42?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af mathon

S(-x^2 + 9)dx=S-x^2dx+S9dx

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2006 af mathon

hvilken stamfunktion arbejder du med?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af mathon

S(-x^2 + 9)dx=S-x^2dx+S9dx
-1/3x^3+9x+k, hvor vi benytter k=0
altså
F(x)=-1/3x^3+9x (som anvist i #1)
f(x)=-x^2 + 9


3
A = S (-x^2 + 9)dx = F(3)-F(-3)....
-3

Svar #8
27. august 2006 af Nannok (Slettet)

Okay. tak.. nu forstår jeg.. så var mit resultat på -42 os rigtigt så :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2006 af mathon

nej.

F(3)-F(-3)=
-1/3*(3)^3+9*3-(-1/3(-3)^3+9(-3))=

Svar #10
27. august 2006 af Nannok (Slettet)

så det giver 48?

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2006 af mathon

-9+27-(9-27)
18-(-18)
18+18=36

Skriv et svar til: areal - integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.